5 geniale ting, du ikke vidste, du kan bruge din kartoffelskræller til

Sol Stoffregen

425 uger siden

|

24/05/2016

Dagens topnyheder

Mange af de mest simple køkkenredskaber kan tjene mere end et formål. Og når du først går i gang med at tænke kreativt i køkkenet, åbner der sig en verden af muligheder.

Det gælder ikke kun med kaffefiltre og rengøringssvampe, der kan anvendes på et hav af måder, men også med din kartoffelskræller, skriver Goodhousekeeping.

Læs også: Når du har læst dette, smider du aldrig dine avokadosten ud igen

Her er fem situationer, hvor du kan hive kartoffelskrælleren frem og gøre livet nemmere for dig selv:

1. Fjerne jordbærstilken. Med spidsen af kartoffelskrælleren kan du ikke blot fjerne grimme pletter på kartoflerne, du kan også pille den grønne stilk på jordbær ud uden at der går jordbær til spilde.
2. Skære løg. Hvorfor få våde øjne af at skære løg med en kniv, når man kan undgå tårerne ved at bruge en skræller til at skære tynde skiver.

Læs ogsåSådan får du bumser til at forsvinde på en nat

3. Fjerne chilifrø. Igen er det spidsen af skrælleren, der kan hjælpe dig, når du skal pille de små stærke frø ud af en Jalapeño eller chili. Du skal bare køre skrælleren rundt i kanten.
4. Lave chokoladespåner. Skal du pynte desserten med chokolade, så skræl chokoladen og få lange spåner, der er lige til at drysse på kager og is. 
5. Skrælle mango. Mangoer kan være svære at ordne pænt med en kniv på grund af den genstridige skrald. Brug istedet en kartoffelskræller og få fine resultater.

Har du flere ideer til, hvordan en kartoffelskræller kan gøre underværker i køkkenet?

Følg Dagens Tips og Tricks for flere lignende artikler: