50 personer ville forstyrre pro-israelsk demonstration

Politiet i København havde fredag aften tre demonstrationer at holde øje med.

Mest gang i den var der på Rådhuspladsen, hvor blandt andet maskerede personer demonstrerede til fordel for palæstinenserne på Gazastriben.

I alt blev 16 personer anholdt. De er sigtet for at kaste med kanonslag og for at maskere sig.

Samtidig var der ved Christiansborg Slotsplads en demonstration, der var arrangeret af Frit Iran og Dansk Zionistforbund til fordel for fred i Israel og Palæstina. Den blev med arrangørernes accept dog afbrudt før tid, og deltagerne forlod stedet gennem porten til Ridebanen.

Forinden havde politiet visiteret omkring 50 personer visiteret ved Gammel Strand. Politiet mistænkte dem for at ville frem til demonstrationen på Christiansborg Slotsplads og ville sikre sig, at de ikke medbragte ulovlige genstande.

- Vi har registreret dem, visiteret dem og sendt dem væk i en anden retning, fortalte vagtchef Henrik Brix fra Københavns Politi til Ritzau.

Politiet fandt hverken slagvåben, kanonslag eller andet ved visiteringen af gruppen.

På Nørrebro afholdt den islamiske organisation Hizb ut-Tahrir samtidig en støttedemonstration for Gaza, som forløb fredeligt.

- Det er glædeligt, at det har været muligt at se så mange på fredelig og værdig vis har kunnet fremkomme med deres synspunkter i fredelige og velorganiserede demonstrationer - ros til arrangørerne. Det er så ærgerligt, at en mindre gruppe ballademagere valgte at kaste kanonslag og maskere sig, så vi har måttet fortage anholdelser, siger politiinspektør Jens Jespersen.

Ingen personer kom til skade i forbindelse med demonstrationerne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip