500 leder efter ofre for flykatastrofe på bjergside

Bjærgningen af ofrene fra Germanwings passagerfly på en bjergside i de sydfranske alper kan vise sig overordentlig vanskelig.

Det siger politichefen i regionen, David Galtier, dagen efter, at det tyske passagerfly med 150 om bord blev fuldstændig knust i bjergområdet Les Trois Eveches.

- Vi befinder os højt i bjergene, forklarer politichefen.

- Det vigtigste er at afsikre området og at bjærge ligene, siger han.

Der er indsat 500 franske politifolk, bjergførere og andre med kendskab til at bevæge sig i bjerglandskaber.

Nedstyrtningsstedet er på størrelse med to fodboldbaner, siger Galtier. Men vragdele kan være spredt ud over et endnu større område i en bjergslugt.

En talsmand for det franske indenrigsministerium oplyser, at 50 elitesoldater er på vej til fods til nedstyrtningsstedet.

De gjorde holdt på bjerget, da det blev mørkt tirsdag aften. De overnattede i bivuak, inden de fortsatte onsdag morgen.

- De vil ikke tage nogen risiko. Betingelserne er meget vanskelige, siger talsmanden.

Det er på nuværende tidspunkt uklart, hvornår man kan bjærge resterne af de døde, og hvor lang tid det vil tage.

Neden for bjerget letter og lander helikoptere med mandskab og udstyr til den vanskelige mission.

Der var 150 om bord i Germanwings Airbus A320, da flyet tirsdag lettede fra Barcelona med kurs mod den tyske by Düsseldorf. Af stadig uvisse grunde faldt flyet hastigt, da det nåede den franske middelhavskyst.

Det lignede ikke en ukontrolleret nedstigning, men flyet havde kurs mod et bjergmassiv, og piloterne har tilsyneladende ikke reageret på, at flyet var i yderste fare.

Senere onsdag møder den tyske forbundskansler, Angela Merkel, og den spanske premierminister, Mariano Rajoy, op ved foden af bjerget, hvor katastrofen indtraf, for at vise deres respekt og medfølelse.

De fleste af de dræbte er tyskere og spaniere. Blandt de omkomne er en tysk skoleklasse. Udenrigsministeriet i København har bekræftet, at der også var en dansker om bord.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip