51-årig bulgarer er anholdt for voldtægt i København

Politiet har anholdt en 51-årig bulgarer, som menes at have voldtaget en 45-årig amerikansk turist mandag og forsøgt at voldtage en 39-årig kvinde natten til torsdag. Det skriver Ekstra Bladet.

Den hjemløse bulgarer overfaldt ifølge politiet den 39-årige kvinde, som skreg om hjælp, på Islands Brygge. Det alarmerede et par vidner, som holdt den 51-årige mand tilbage, indtil politiet kom.

Manden er sigtet for voldtægt og forsøg på voldtægt. Politiet har endnu ikke afhørt den 51-årige. Han skal, ifølge avisen, i grundlovsforhør senere torsdag, hvor han får mulighed for at forklare sig.

- Vi er lettede over, at han er anholdt. Overfaldene var meget voldsomme, siger politikommissær Steen Willy Jensen til Ekstra Bladet.

Politikommissæren roser vidnerne for at have grebet ind og hjulpet den 39-årige kvinde. Vidnerne holdt bulgareren tilbage, og klokken 2.18 blev politiet alarmeret.

- Man kan frygte, at han ville have begået nye voldtægter, hvis han ikke var blevet anholdt, siger Steen Willy Jensen til avisen.

Bulgareren har boet i sin bil, imens han tilsyneladende har holdt til omkring Islands Brygge. Ifølge politiet har manden muligvis flakket rundt i Europa. Derfor sender politiet nu hans dna-profil rundt via Interpol og vil samtidig undersøge, om han har lavet andre ugerninger.

Den amerikanske kvinde blev voldtaget mandag ved midnat. Ifølge politiet blev kvinden slæbt ned i en kælderskakt ved Islands Brygge, hvor bulgareren på brutal vis voldtog hende.

Natten til torsdag sprang angiveligt den samme mand frem fra et buskads og forsøgte at voldtage den 39-årige kvinde, der gik over Bryggebroen fra Kalvebod Brygge til Islands Brygge. Kvinden råbte om hjælp, og det hørte flere vidner, som kom hende til undsætning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip