52 fiskere frygtes druknet ud for Rusland

Det er ikke lykkedes redningsmandskab at finde spor af 52 savnede fiskere fra en trawler, som mandag sank ud for Ruslands østlige kyst.

Det oplyser det sydkoreanske selskab, Sajo Industries, der står for driften af fiskefartøjet, tirsdag.

Trawleren på 1753 ton gik ned i den vestlige del af Beringshavet mandag i hårdt stormvejr med 60 personer om bord. Deriblandt en russisk fiskeriinspektør, 11 sydkoreanere, 35 indonesere og 13 filippinere. Et koreansk medlem af besætningen er bekræftet omkommet, mens russeren og seks besætningsmedlemmer blev reddet umiddelbart efter ulykken.

- Redningsindsatsen i løbet af natten har ikke givet håndgribelige resultater og 52 personer savnes fortsat, siger en talsmand for Sajo Industries til nyhedsbureauet AFP.

Det er uvist, om nogle af de savnede nåede at komme om bord i redningsbåde, inden den 36 år gamle trawler sank.

Fire skibe har afsøgt området, hvor trawleren gik ned, men dårlige vejrforhold og høje bølger har besværliggjort eftersøgningen af eventuelt overlevende.

Beringshavet udgør den nordligste del af Stillehavet og ligger mellem Rusland og Alaska. Havområdet er rigt på store bestande af fisk.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip