55-årig sigtet for trusler mod politigården i Roskilde

Midt- og Vestsjællands Politi modtog klokken 12.51 tirsdag et opkald fra en mand, som truede med, at han ville komme og skyde alle politifolk.

Manden, som var tydeligt spirituspåvirket, sagde i telefonen, at årsagen til hans vrede var, at politiet havde beslaglagt hans bil.

Kort før klokken 17 er en 55-årig mand fra Næstved anholdt i sagen.

Politiets søgelys faldt på ham, da politiet kiggede i opgørelsen over biler, som var blevet beslaglagt i forbindelse med spirituskørsel.

Vagtchef i Midt- og Vestsjællands Politi René Søe Pedersen siger til Ritzau, at bilen var blevet beslaglagt for noget tid siden af Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi. Hvorfor han ringer og fremsætter trusler mod en helt anden politikreds, vides ikke.

Den anholdte er blevet præsenteret for en sigtelse for trusler mod offentlig myndighed, en sigtelse, som han erkender sig skyldig i.

Først onsdag morgen vil politiet tage stilling til, om han skal fremstilles i grundlovsforhør. Politiet har tirsdag aften ikke yderligere oplysninger i sagen.

- Lige nu er han så beruset, at han ikke kan afhøres. Så han ligger nu og sover rusen ud i detentionen. Man har krav på at være ædru, når man afhøres, så man kan forklare sig, siger vagtchefen.

Han fortæller, at politiet lige nu er særligt opmærksom på den slags truende henvendelser i lyset af terrorangrebene i København i sidste måned. Men faktisk modtager politiet ofte trusler fra borgere.

- Vi har ofte borgere, som nogle gange er berusede eller psykisk syge, som ringer til politiet eller andre offentlige myndigheder og fremsætter trusler af forskellig art.

- Det sker måske en gang om ugen. Så for os er der ikke noget odiøst i det, siger René Søe Pedersen.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip