56.000 personer hjælper: Dorthe leder efter sin halvsøskende

Dorthe Jacobsen fra Kastrup er overvældet over, hvor ivrige folk er for at hjælpe hende med at finde den halvbror eller -søster, som hendes mor fødte som ganske ung.

- Jeg har fået flere hundrede henvendelser fra folk, det er fuldstændigt vanvittigt, siger hun til Dagens.dk.

Dorthe og hendes storebror mistede deres mor i en tragisk drukneulykke i 1981. Dorthes bror var fem år, og hun var to et halvt, og husker kun sin mor i glimt. Moderen blev kun 35 år gammel.

Siden har søskendeparret fået at vide, at deres mor fik et barn i september eller oktober i 1965 eller 1966 tidligere på kvindehjemmet Østerklev i Hjerting ved Esbjerg. Barnet blev kort efter fødslen bortadopteret.

Siden Dorthe efterlyste barnet, har hun blandt andet hørt fra en kvinde, der boede på kvindehjemmet samtidig, og hun mener, at det var i 1965. Barnet må derfor være 48 år gammelt i dag.

Læs også: Gribende historie populær på Facebook: Dorthe efterlyser familie

Dorthes far var fodboldtræner, og i 1981 skulle han og Dorthes mor med holdet til en turnering i Amerika. Men få dage forinden fik moderen et brev fra barnet, der gerne ville i kontakt med hende.

- Min mor blev simpelthen så glad. Men hun ville vente med at svare brevet, da de var på vej til Amerika, fortæller Dorthe Jacobsen.

Men på turen druknede moderen i hotellets pool, fordi hun ikke kunne svømme. Det var Dorthe Jacobsens far, der fandt hende og prøvede at genoplive hende, og han var hårdt ramt af ulykken.

- Det var så tragisk for ham. Han blev aldrig sig selv igen, siger Dorthe Jacobsen.

Faderen har siden fortalt, at han ville gemme brevet fra det ukendte barn, så Dorthe og hendes bror kunne kontakte personen, når de blev store. Men brevet er i løbet af årene forsvundet.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Ingen i familien kan hjælpe Dorthe med flere informationer om den ukendte halvbror- eller søster.

- Det var ikke noget, min mor snakkede om, hun var simpelthen så ked af at give barnet væk, siger Dorthe Jacobsen.

Hun har tidligere fortalt sin historie i Ude og Hjemme, og hun har forsøgt at komme med i DR-programmet Sporløs. Hun håber nu, at Facebook-brugere kan hjælpe hende i jagten på barnet.

- Jeg bliver så glad for hver deling, det kan jo være, at den rigtige ser det, siger hun.

Hun er blandt andet interesseret i at finde en kvinde, der hedder Jonna, der var moderens bedste veninde før, under og efter fødslen, som måske kan hjælpe med flere informationer om det ukendte barn.

Dorthe har disse oplysninger at gå ud fra i jagten på sin halvsøskende:

- Dorthes mor hed Martha Jensine Olsen, var født 27. november 1945 og døde i 1981.

- Hun boede i en kort periode omkring fødslen på kvindehjemmet Østerklev i Hjerting ved Esbjerg. Barnet kan være født på Skt. Josephs Hospital i Esbjerg i september/oktober 1965 (muligvis 1966).

- De fleste mener, at barnet var en pige, men det er ikke helt sikkert.

- Barnet skrev et brev til moderen i 1981 og kender derfor moderens navn.

Kan du hjælpe Dorthe på vej? Så kontakt hende på Facebook.

Læs hele hendes efterlysning her:

 

Dagens Gossip