6-årig lader ikke kronisk sygdom stoppe sig: Se hendes vilde surf-talent her

Det første to et halvt år af sit liv tilbragte australske Quincy Symonds mere tid på hospitaler end derhjemme. I dag tilbringer hun mest tid på et surfbræt eller et skateboard - begge steder med et opsigtsvækkende talent. Det skriver ABC.

- Hun er nok den bedste seks-årige skater og surfer i verden lige nu, siger hendes træner Anthony Pope.

Læs også: Løfter jern to timer om dagen: Mød verdens stærkeste drenge på syv og ni år

Quincy er kronisk syg, da hendes binyrer ikke producerer nok hormoner, og hun er derfor afhængig af medicin tre gange dagligt - og bliver hun syg, skal hun i medicneres endnu kraftigere. Men hun lader ikke sygdommen holde sig tilbage.

Surf-eventyret startede for 18 måneder siden, da familien var på ferie i den australske by Surfer's Paradise. Hver morgen tog far, Jake Symonds, ud at surfe. En morgen ventede Quincy på ham ved døren i tre kvarter, og da han kom hjem, proklamerede hun, at hun ville med dagen efter.

Pigen skulle vise sig at være et naturtalent og surfer nu uden problemer i store bølger.

- Jeg er forbløffet, jeg er virkelig stolt af hende, men for at være helt ærlig fatter jeg ikke, hvordan hun gør det, og hvordan hun har kunnet lære det så hurtigt, siger far Jake Symonds.

Også mor, Kim Symonds, er imponeret over sin datter.

- Første gang jeg så hende på havet, ændrede hun sig. Hun blev et helt menneske, siger hun.

Men da Jake Symonds ofte rejser med sit arbejde, kunne der gå lang tid mellem hans og Quincys surfture. Derfor tog familien kontakt til Anthony Pope, der har arbejdet med flere af Australiens mest kendte surfere. Han og Quincy er blevet tæt knyttet.

- Hun er som intet andet menneske, jeg har mødt. Hun er frygtløs, siger han.

Læs også: Fantastisk video: Er denne tre-årige den nye Ringo Starr?

Når bølgerne er for voldsomme til at surfe, står Quincy i stedet på skateboard - også her har hun et særligt talent. Men hun har ikke nogen yndlingssportsgren.

- Jeg kan lide dem begge lige godt, siger hun.

Mor og far er lykkelige for, at deres datter har fundet en hobby, der gør hende så glad.

- Nogle gange er det en kamp at holde hende sund. Hvis hun kan vågne hver dag og være glad for at være sig selv, uanset om det er gennem surfing, skating, at spille trommer eller cykle, det er lige meget, det handler bare om at være lykkelig, siger Kim Symonds.

A small surfer makes big waves from ABC Open on Vimeo.

 

Dagens Gossip