63-årig satte ild til sine venners hus i Odder

06/08/2014 18:03

admin

Nyheder

Mest læste i dag

En 63-årig mand er i Vestre Landsret blevet idømt halvandet års fængsel for to tilfælde af brandstiftelse.

Landsretten besluttede dog, at han kun skal afsone de tre måneder, mod at han udfører 150 timers samfundstjeneste. Dermed slap han billigere end i byretten, der bestemte, at han skulle afsone et år og to måneder af fængselsdommen.

Manden, der er selvstændig murermester, blev dømt for at sætte ild til et hus i Christianslund i Odder tilbage i marts 2010.

I byretten, hvor han nægtede sig skyldig, forklarede han, at han havde været til fødselsdag hos nogle gode venner. Han lovede dem at fjerne nogle affaldssække dagen efter, hvilket han også gjorde.

Derefter kørte han til et andet hus for at arbejde, forklarede han i byretten. Herfra kunne han se, at vennernes hus brændte. Ved branden skete der skader for 987.000 kroner.

Retten i Aarhus troede ikke på hans forklaring og fandt, at der var flere mistænkelige forhold, der tydede på, at det var ham, der satte ild til vennernes hus. Hans økonomi var dårlig, og han var meget interesseret i at renovere huset efter branden.

Under efterforskningen af denne sag fandt politiet ud af, at der et år tidligere - i marts 2009 - havde været en påsat brand i den 63-åriges svigermors hus på Parkvænget i Tranbjerg. Der skete dog kun begrænset skade.

Her forklarede han i byretten, at han var ovre for at se på husets sokkel, da han hørte brandalarmen hyle. Han knuste en rude og kom ind, hvor han så, at der var ulmen i et gardin.

Heller ikke denne forklaring troede byretten på og bemærkede, at han havde lånt 500.000 kroner af svigermoren.

Den 63-årige nægtede sig skyldig i byretten og ankede dommen. Men inden sagen skulle for Vestre Landsret, valgte han at tilstå, så det var alene strafudmålingen, som landsretten onsdag skulle tage stilling til.

/ritzau/