To 7-årige anmeldt for vold mod lærer

To børn på syv år fra Borup Skole er meldt for politiet for vold mod deres lærer.

Anmeldelsen sker efter en ny praksis, der blev indført i september, som pålægger skoler og daginstitutioner at melde selv helt små børn til politiet, skriver Dagbladet Køge. 

Det er Erstatningsnævnet for Voldsofre, som i flere afgørelser om erstatning til ansatte, har krævet som betingelse, at sagen har været politianmeldt.

Det har fået Skolelederforeningen, BUPL og Danmarks Lærerforening til at anbefale deres medlemmer altid at politianmelde voldsepidoer, som har medført fysisk eller psykisk skade.

Men både Køge Kommune, som støtter Borup Skole i anmeldelsen, og de tre interesseorganisationer, er kritiske over for Erstatningsnævnets nye praksis, skriver Dagbladet Køge. 

- Ingen skal risikere at blive udsat for vold, men hensynet til barn og familie ligger også læreren meget på sinde. En politianmeldelse skaber en optrapning af konflikten mellem lærer og hjem, som er voldsom uhensigtsmæssig, siger næstformand i Danmarks Lærerforening, Dorte Lange til avisen.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi, som har modtaget anmeldelsen af de to syv-årige børn, har man overgivet sagerne til afdelingen for forebyggelse..

 

Dagens Gossip