7 svar på spørgsmål, du altid har undret dig over

Hverdagen går stærkt og vi stopper sjældent op og bare er tilstede. Men igennem livets trummerum undrer vi også ofte over små ting. De her hverdagsting, som vi oplever så ofte, men egentlig aldrig får svar på. 

Men nu ændrer det sig. 

Nedenfor har vi samlet svarene på nogle af de spørgsmål, som vi alle stiller os selv, men aldrig får svar på. 

Hvorfor rynker vores fingre, når de bliver våde?

Forskere har opdaget, at det slet ikke har noget at gøre med at huden absorbere vandet. Det er faktisk fordi, kroppen forbedrer sin evne til at stå fast i vand. Lidt ligesom mønstret i et dæk. 

Læs også: Knald dig rask - disse småskavanker kan ordnes med en tur i høet

Vores blod er rød, men hvorfor ser vores blodårer så blå ud?

Det handler faktisk om de bølgelængder som vores hjerne opfanger farver i. Når lyset rammer vores hud, så sender det farver tilbage til vores øjne. Fordi blåt lys har sværere ved at trænge igennem huden, så når det ikke lige så langt ned, og bliver derfor sendt hurtigere tilbage til vores øjne og dermed fremstår blodårene som blå.

Hvorfor kan man ikke høre en sangers accent, når de synger?

Dette skyldes, at sangere og sangerinder er nødt til at ændre den måde, de lægger tryk på vokaler for at det passer med det pågældende musiknummer. Man ophæver således accenten for at synge en bestemt melodi.

Læs også: 10 metoder til at forhindre voldtægt – som med garanti vil virke

Hvorfor higer vi efter usund mad, når vi har tømmermænd?

Når vi indtager alkohol og fedt, så starter kroppen en proces, hvor der frigøres et protein, som kaldes gelanin. Dette protein har den lille irriterende effekt, at den øger vores appetit for fedt. Derfor er en snasket burger bare sagen dagen derpå.

Hvorfor siger vi "appelsin", når der skal tages et billede?

Man ved faktisk ikke hvor ideen kommer fra, men når man siger "appelsin", så får det mundvigerne til at strække sig ud. Hvilket ligner et smil. 

Læs også: Fem ting kun piger, som voksede op med storebrødre, vil forstå

Hvad er der med brusebadet og kreative tanker?

De gode ideer kommer myldrende når vi er i bad, fordi det er en opgave, der ikke kræver særlig meget hjernekraft. Det lader hjerne slippe fri og tankerne vandre.

Hvorfor er himlen blå?

Dette har igen noget at gøre med den bølgelængde, som lys og farver bevæger sig i. Blåt lys breder mere fordi det bevæger sig i små, korte bølgelængder. Så det er altså ikke fordi, himlen spejler havet.

.

Dagens Gossip