7 ting du aldrig skal sige til kvinder, der forsøger at blive gravide

Sol Stoffregen

424 uger siden

|

24/05/2016

Dagens topnyheder

Det er hårdt nok at vente forgæves på storken, man har ikke også brug for at blive mødt med indlysende spørgsmål og irriterende gode råd fra folk, der har eller har haft huset fyldt med unger.

Det kan være en svært at forstå, hvordan kvinder, der ikke kan blive gravide, har det. Men hvis de brændende ønsker sig et barn, og det biologiske ur tikker hastigt afsted, så er disse kvinder formentlig en kende pressede.

Og ja, de har nok talt med op til flere læger om det og læst artikler og bøger om emnet i håbet om at finde mirakelkuren, der kan få et lille menneske til at vokse i maven. Så selvom du bare vil hjælpe og har hørt om barnløse par, der har prøvet at ændre kosten, meditere eller få akupunktur med succes, så hold lidt igen med kommentarerne.

Her er syv ting, som kvinder, der forsøger at blive gravide, ikke gider at høre ifølge Goodhousekeeping:

1. “Bare ta’ det roligt, du er så ung”. Det er et persontligt anliggende, om man bare kan tage det roligt - det kommer an på mange ting fx hvilke planer og ambitioner man har i livet, og ikke mindst ens helbred og kræfter.

2. "Hvor er du heldig at du har sex hele tiden". Det lyder sjovt”. Nej, egentlig ikke. Det starter med at være meget sjovt, men når det ikke bærer frugt, bliver det næsten til hårdt arbejde eller en sur pligt.

3. "Ej, er det rigtigt, kan du virkelig ikke blive gravid, både mig og min søster blev gravide i første forsøg”. Den slags bemærkninger skal man nok bare holde for sig selv.

4. “Du skal passe bedre på dig selv”. Ja, der er noget om snakken, men selv sunde mennesker, der spiser korrekt, dyrker regelmæssig motion, sover ni timer om natten og aldrig er stressede kan have problemer med at blive gravide.

5. "Hvor svært kan det være at blive gravid?" Tilsyneladende temmelig svært for nogle par, så knyt arret. Selvom om vi lærer i seksualundervisningen i folkeskolen og af vores bekymrede mødre, at kvinder bliver gravide, hvis de har ubeskyttet sex, så er det ikke altid sådan. 

6. “Du bliver gravid, når I stopper med at forsøge”. Det kan godt være, at der er noget om snakken, men når man har prøvet i årevis at blive gravid, så er det pænt frusterende at få at vide.

7. “Jeg hadede at være gravid”. Hvis du skal brokke over den morgenkvalme, forstoppelse og de ekstra kilo din graviditet medførte, så brok dig til en kvinde, der har prøvet at være gravid. 

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler: