70 civile dræbt i Boko Haram-stormløb i Cameroun

Militante fra gruppen Boko Haram har dræbt omkring 70 civile og seks soldater i et stormløb på byen Fotokol i Cameroun ved grænsen til Nigeria, hvor den islamistiske gruppe har hærget længe.

- Der er mange døde civile, næsten 70. Dødstallet for soldaterne er seks, siger en sikkerhedskilde i Cameroun til nyhedsbureauet AFP.

Adskillige Boko Haram-krigere meldes dræbt.

Angrebet sker dagen efter, at Tchad har sendt styrker over grænsen i et forsøg på at nedkæmpe og fordrive islamisterne fra den nigerianske by Gamboru, der ligger blot en halv kilometer fra Fotokol på den anden side af floden el-Beid.

Tchad hævder at have dræbt flere end 200 Boko Haram-soldater under missionen, som er den første efter en nylig vedtaget aftale i Den Afrikanske Union om at bekæmpe islamisterne.

- Boko Haram har forvoldt så meget skade her til morgen. Gruppen har dræbt mange mennesker, siger Umar Babakalli, som bor i Fotokol, til AFP.

Flere beboere i byen fortæller, at islamisterne skar halsen over på mange og satte ild til byens største moské.

Der er foreløbig ingen officielle dødstal.

Den Afrikanske Union besluttede i sidste uge at indsætte en styrke på 7500 soldater fra fem lande for at slå ned på Boko Haram, som sidder tungt på magten i det nordøstlige Nigeria.

Boko Harams mål er at indføre et islamisk kalifat, og gruppen er berygtet for at slagte folk i landsbyer og tage gidsler i stort antal.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip