8 hemmeligheder: Derfor er hollandske børn de lykkeligste i verden

Det kan godt være, at Danmark optræder i diverse lykkestatistikker, når befolkningers ve og vel sammenlignes. Men når det kommer til børns velbefindende, er det altså Holland, der løber med sejren.

En artikel, der forsøger at forklare hvorfor, hitter verden over. Den bygger på en undersøgelse, foretaget af UNICEF, som viser, at det flade land har verdens lykkeligste børn. 

Læs også: Verdens lykkeligste folk: Danskerne er mest lykkelige om morgenen

8 hemmelige grunde til de glade, hollandske børn
Samlet set viser undersøgelsen, at Norge ligger nummer to. Sverige er nummer fem, mens Danmark halter bagefter og ligger på en 11.-plads. Hvorfor er de så så glade i Holland, kan man spørge sig selv. En udenlandsk mor og blogger, bosiddende i Holland kommer med følgende bud:

1) Glade forældre giver glade børn. Hvor danskere ofte er kåret som verdens lykkeligste befolkning, er hollændere på fjerdepladsen. Men det er nok til at smitte af på børnene.

2) Hollandske mødre er ikke deppresive. Der er endda studier, der underbygger det. Samme studier peger på, at det kan skyldes, at hollandske kvinder har frie valg hvad angår fx partner, religion, seksualitet, ytringsfrihed og endda adgang til stoffer. Desuden peger bloggeren på en god balance mellem arbejdsliv og familieliv som roden til et lyst sind.

3) Hollandske fædre er aktive i opdragelsen. De tager deltidsjob og holder “Fars dag”, hvor de holder fri og passer børn på lige fod med mor.

4) Hollandske børn føler sig ikke pressede eller stressede i skolen. De har ingen lektier for, men til gengæld masser af tid til at lege.

Læs også: 6 ting din mor aldrig har fortalt dig

5) De kan spise chokoladekrymmel eller pålægschokolade på deres skrig-hvide toast til morgenmad. Hver morgen. Og det er ikke en joke.

6) De har ret til at ytre sig. De bliver hørt og set af forældre og andre.

7) De har bedstemor-dag. Mange hollandske bedstemødre sætter en ære i at passe deres børnebørn fast en gang om ugen.

8) Familierne får børnepenge - hver måned.

Mange af budene kan vi som danskere nikke genkendende til. Hvorfor mon hollandske børn er gladere end danske?

 

FAKTA:

Kategorierne, som undersøgelsen måler på, er:

- Materielle velbefindende
- Helbred og sikkerhed
- Uddannelsesmæssige velbefindende
- Opførsel og risici
- Beboelse og miljø

I tre af kategorierne, materielle velbefindende, uddannelsesmæssige velbefindende og opfærsel og risici topper Holland statistikken.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip