8 måder sex gør dig sundere

Ifølge Sexolog Sara Skaarup er sex godt for langt mere end nærværet i parforholdet.

Sex kan også gøre dig til et sundere menneske:

1. Sov bedre med god sex

Bliver du også irriteret, hvis din mandlige partner lægger sig til at sove lige efter sex? Så tag det roligt, for han er faktisk undskyldt. Sex er nemlig naturens egen sovepiller. Når vi får en orgasme, så udløses der et stof ved navn oxytocin, som virker beroligende. Og selvom det måske er mænd, der har den største tendens til at falde i søvn lige efter sex, så påvirker stoffet altså også os kvinder. 10 tips til mad, der giver større sexlyst http://www.tidenskvinder.dk/sexet-mad/

2. Bliv glad og afslappet

Når du har sex, så frigiver din krop endorfiner, som er de hormonstoffer, man også kalder for ’Kroppens egen morfin’. Det gør dig ikke bare gladere og mere afslappet, men reducerer også angst. Desuden hæver en god omgang sengeleg dit østrogenniveau, hvilket kan tage toppen af PMS’en.

3. Kroppens egen panodil

Vidste du, at sex faktisk er med til at lindre smerter? Hvis du døjer med hovedpine eller tandpine, så kan en dejligt dyk mellem dynerne hjælpe. Det er igen hormonstoffet endorfin, der er på spil.

4. Få en strammere krop

Det er jo ikke for ingenting, at sex også kaldes for lagengymnastik. For hvis ellers du er en aktiv medspiller, så får du rørt en lang række af kroppens muskler, hvilket toner dig helt på samme måde som en tur i fitness-centeret gør det. Som regel er det muskelgrupperne omkring ben, mave og baller, der kommer i spil, men det kommer jo helt an på, hvor akrobatisk, du er.


Sådan får du god sex – selvom du egentlig er for doven til det 

5. Tab de ekstra kilo

Hvis du selv deltager lidt aktivt i sengelegen og ikke bare ligger og nyder, så kan du faktisk få din puls til at gå fra omtrent 70 slag i minuttet til det dobbelte. Det svarer nogenlunde til dét, du forbrænder, når du løber en tur.

6. Styrk dit hjerte

Sex kan også være godt for dit hjerte. Når hele kroppen er i gang, kommer dit hjerte også på overarbejde og sender blodet ud i alle kroppens kroge, hvilket holder selv de mindste blodkar i vigør. Det betyder, at har du sex i en lille halv time hver anden dag, så kan du nedsætte din risiko for hjerteanfald og hjerneblødning.

7. Hold hjernen i form

Når blodet pumpes rundt i alle dele af kroppen, fører det ilt med sig rundt i systemet. Det når også op til hjernen, og at hjernen er gennemiltet betyder, at den er frisk og klar til både at tænke og lære nye ting.

8. Bliv endnu smukkere

Blodets brusen har en god effekt på din skønhed. Det sørger for en hurtigere gendannelse af nye hudsceller og samtidig for en hurtigere afstødning af de gamle. Det gør, at din hud stråler og ser friskere ud. Undersøgelser har endda vist, at seksuelt aktive kvinder har færre hedeture og ser yngre ud, når de når overgangalderen.

Af Malene Fich Weischer, Tidens Kvinder/NewsDesk, Aller Media AS

 

Dagens Gossip