8 ting, du formentlig ikke vidste om brystvorter

Vi har alle sammen brystvorter, men hvor godt kender du egentlig de små dutter på brystet?

Brystvorter, knapper og nipples. Kært barn har mange navne, men hvad er brystvorter egentlig for en størrelse?

Vi fødes alle med brystvorter uanset køn og tager dem som en selvfølge. Vi forbinder dem typisk med kvinder, der ammer deres børn. Men bryster er meget mere. 

Læs også: Disse intime spørgsmål stiller ALLE kvinder sig selv

Her er otte fakta om brystvorter, som de færreste kender til eller bekymrer sig om, ifølge Buzzfeed:

1. Alle har brystvorter. Det sker som følge af den udvikling, der sker med fostret i livmoderen, og brystvorterne dukker op på det lille ufødte barn før end kønsorganerne.
 
2. Brystvorte-orgasme findes. Brystvorterne er en af de meste erogene zoner på kroppen. Berøring af brystvorter kan give orgasme.

Læs også: Befri brystvorten: Denne bikinitop giver fingeren til censur

3. Hvis du løber langt, kan din t-shirt gnave dine brystvorter i en grad, så de bløder. Men vaseline og tape kan afhjælpe gnaveriet.

4. Nogle folk har indadvendte brystvorter. Det betyder, at brystvorterne ikke stritter men peger indad mod huden. Denne slags brystvorter kan gøre det svært at amme.

5. Forandringer ved dine brystvorter kan være tegn på brystkræft. Uanset dit køn kan du få brystkræft, selvom det er langt mere hyppigt hos kvinder. Hvis dine brystvorter får små knuder, fordybninger i huden og skorpedannelse kan det være tegn på brystkræft.

Læs også: 10 ting du kun forstår, hvis du har små bryster

6. Dine brystvorter kan væske, selvom du ikke er gravid. Hvis dine brystvorter bliver klemt hårdt kan der komme lidt væske ud. Det kan både være helt ufarligt og et tegn på sygdom.

7. Piecinger i brystvorten kan ændre dine brystvorter. Disse piecinger kan gøre beystvorterne større, og det kan tage måneder for hullet at lukke igen.

8. Nogle folk har tre brystvorter. Ekstra brystvorter er ikke helt ualmindelig. Ofte tager folk fejl af en tredje brystvorte og tænker, at det er et modermærke. Der findes eksempler med folk, der har op til syv brystvorter på kroppen. 

.

Dagens Gossip