8 ting i dit hjem, der gør dig træt

Hvis du ikke kan komme igennem dagen uden at sidde og rokke med hovedet, bør du få udryddet dit hjem for disse otte syndere:

Rodet
Det kan godt være, du føler dig helt udmattet, når den store oprydning er overstået. Men det er endnu værre, hvis du lader rodet ligge.

Ifølge et studie fra Princeton University bliver din krop udsat for stress, når du konstant skal kigge på bunkerne i dit hjem, og det udmatter dig mere end oprydningen gør,

Duftene
Duften af lavendel er en klassiker, der både findes i rengøringsmidler og duftlys. Men pas på, for den gør dig nemlig afslappet. helt vildt afslappet.

Derfor er den god lige før sengetid, men i løbet af dagen burde du hellere fylde dig hjem med friske dufte af mint eller citrus.

Læs også: Derfor bør kvinder sove længere end mænd

Farverne
Har du malet væggene i sit soveværelse blå? Super! Er din stue eller dit kontor blåt? Knap så super.

Blå vægge skulle nemlig få dit hjerte til at slå langsommere, sænke blodtrykket og gøre dig søvnig.

Kaffen
Du føler dig måske ikke rigtig vågen, før du har fået din morgenkaffe. Men bæller du flere kopper hen ad eftermiddagen, virker det lige omvendt. Den opkvikkende effekt fortager sig nemlig i løbet af dagen, og så ruller trætheden ind over dig med fornyet styrke.

Læs også: 13 grunde til, at du altid føler dig træt

Barskabet
Du har sikkert oplevet, hvordan øjnene bliver tunge efter et glas rødvin til aftensmaden. Men hvis du tror, at den ekstra træthed ved sengetid gør dig ekstra veludhvilet i morgen, så tro om igen.

Som dit rodede morgenhår efter en bytur ofte bevidner, så gør alkohol nemlig din nattesøvn ekstra urolig - og dermed træt dagen derpå.

Gardinerne
Det er ikke raketvidenskab, at mørklægningsgardiner giver dig en bedre søvn. Men allerede i løbet af dagen, kan de drilske gardiner spille ind.

I et studie blev to grupper af medarbejdere installeret i kontorer henholdsvis med og uden vinduer, og det viste sig, at dem der fik masser af dagslys sov 46 minutter længere i løbet af natten.

Naturligt lys i løbet af dagen vil derfor give dig en bedre nattesøvn og gøre dig frisk og veludhvilet.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip