9-0-sejr overrasker sejrssikker Brøndbytræner

Det kommer bag på Brøndbys cheftræner, Thomas Frank, at hans mandskab torsdag aften vandt med hele 9-0 i hjemmekampen mod Juvenes/Dogana fra San Marino i første runde af Europa League-kvalifikationen.

Han kalder kampen for vanskelig.

- Jeg er faktisk rigtig tilfreds med præstationen. Jeg sagde til spillerne, at de vandt min og vores respekt. Det er jo løgn at sige, at det var en svær kamp, men alle forventede, at vi ville vinde, og alle forventede, at vi ville vinde stort, siger Frank.

- Men jeg havde ikke regnet med, at vi kunne vinde 9-0. Kigger man på deres resultater i Europa, plejer de maksimalt at tabe 0-3 eller 0-4. Så på den baggrund er jeg supertilfreds, siger Thomas Frank ifølge bold.dk.

Han roser desuden spillerne for at holde koncentrationen, selv om de hvert fald på måltavlen slappede lidt af i perioder. Allerede midtvejs i første halvleg førte Brøndby med 5-0 efter blandt andet to mål af Johan Elmander.

Med storsejren tangerede Brøndby rekorden for den største danske sejr i en europæisk kamp. I 1977 vandt Vejle Boldklub også med 9-0. Dengang var det over et hold fra Luxembourg.

Brøndby spiller returkamp torsdag i San Marino.

Selv om det er begyndt godt for Brøndby, så er der stadigvæk langt til Europa Leagues gruppespil. Dobbeltkampene mod Juvenes/Dogana er den første af fire knockout-runder.

/ritzau/

.

Dagens Gossip