9 grunde til, at jeg holdt op med at se fjernsyn

Flere og flere danskere fravælger fjernsynet til fordel for streamingtjenester og net-tv.

Jeg forstår dem godt - for jeg er en af dem.

For efterhånden fire-fem år siden besluttede jeg mig for at opsige min tv-pakke. Det lyder måske lige lovligt helligt, men der var otte tungtvejende årsager til, at fjernsynet måtte lade livet på min matrikel.

1. Bevidstløst tidsfordriv
Som så mange andre var min rutine i mange år den, at jeg stod op og tændte for tv’et. Når jeg kom hjem fra arbejde, var det første, jeg gjorde, at finde fjernbetjeningen.

Læs også: 9 ekstremt irriterende kvindetyper

På et tidspunkt gik det op for mig, hvor meget tid jeg brugte på at se programmer, der hverken berigede eller interesserede mig.

2. Stressende overstimulering
Men ikke nok med, at tv’et var en tidsrøver; jeg blev faktisk også lidt stresset af, at der konstant kørte lyd og billeder i baggrunden, når jeg skulle foretage mig et eller andet.

3. Fuldendt arrigskab
Som nyhedsjunkie er det fedt at kunne få nyhederne serveret hele dagen. Men mit blodtryk kunne i længden ikke holde til TV2 News.

For det første kommenterer jeg på alle nyhederne (råbende). For det andet retter jeg værternes sproglige bøffer i realtid - og da de har et temmelig svært job, er der en del bøffer at rette.

4. Tag magten tilbage!
I stedet fik jeg lyst til at tage magten tilbage og selv bestemme, hvad jeg skulle se og hvornår. Jeg opsagde tv-pakken og købte i stedet adgang til forskellige streamingtjenester.

Læs også: 9 ting, du desperat har brug for, men som altid bliver væk

Nu vælger jeg selv aktivt, om der er et program, en film eller en serie, jeg vil se. Det får mig til at føle mig mere magtfuld i min egen lille tilværelse.

5. Radioen samlede støv
Min helt nye DAB-radio samlede støv i køkkenet. Da jeg afskar tv-signalet opdagede jeg, hvor meget lækker snakkeradio, der bliver produceret i Danmark.

Det fede ved radio er, at man kan lave andre ting samtidig med, at det kører i baggrunden. Win-win.

6. Hvad skete der i sidste afsnit? 
Da jeg havde fjernsyn, skete der uundgåeligt det, at jeg forelskede mig i en tv-serie. Men på grund af skiftende arbejdstider og alskens gøremål, kunne jeg ikke sidde klistret til skærmen hver tirsdag klokken 20 - eksempelvis.

Derfor opstod der huller, hvor flere manglende afsnit amputerede tv-seriernes handling. Det problem har jeg ikke længere (til gengæld må jeg ind imellem tage et par dage ud af kalenderen for at se hele serier ud i ét, men der er jo intet, der er så godt, at det ikke er skidt for noget).

7. Sovemedicin
Ganske langsomt gik det op for mig, at jeg simpelthen ikke var i stand til at falde i søvn, uden fjernsynet kørte. Den syge tendens var egentlig grund nok til at kappe kabelledningen.

8. Penge sparet er penge tjent
Af princip forsøger jeg altid at minimere mine faste udgifter. Selv den lille tv-pakke kostede mere end to-tre abonnementer på streamingtjenester.

Læs også: 10 ekstremt irriterende mandetyper

Det ved tv-leverandørerne selvfølgelig godt, så hos nogle af dem, var det ikke muligt at opsige tv-et, hvis man samtidig ville have bredbånd. Så jeg skiftede også bredbåndsleverandør. Det har jeg i øvrigt heller ikke fortrudt, for det var også både bedre og billigere.

9. Jeg følte mig som et dårligt menneske
Men mest af alt var der en problematik, jeg var nødt til at gøre noget ved. Jeg er ikke den, der peger fingre ad andre menneskers tv-forbrug og hang til reality tv-shows. Men - ja, der er altid et men - jeg tog mig selv i at sidde og dyrke mit eget ego gennem blandt andet De Unge Mødre og de første auditions i X-Factor. Det er jo så nemt at overbevise sig selv om, hvor klog man er, når der er nogen på skærmen, der så åbenlyst er dummere.

Men jeg har ikke lyst til at være sådan. Jeg gider ikke være et menneske, som høster billige og midlertidige selvværdspoint, fordi der findes nogen, der er - eller er blevet klippet til at lyde - dummere end vådt, svensk bølgepap.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip