90 mennesker savnes fortsat efter voldsomt mudderskred

Myndighederne i den amerikanske delstat Washington leder stadig efter 90 mennesker, som er forsvundet efter weekendens dødbringende mudderskred.

Dermed er antallet af savnede blevet nedjusteret fra 176. Myndighederne håber fortsat på, at tallet falder, da nogle måske er langsomme til at underrette familie og myndigheder. En anden mulighed kan være, at ofre optræder to gange på listen.

Indtil nu er 24 mennesker bekræftet døde efter mudderskreddet. 16 lig er allerede blevet bjærget fra katastrofeområdet, og yderligere otte er lokaliseret.

Mudderskreddet smadrede huse og ramte en tosporet landevej nordøst for storbyen Seattle. Jordskreddet ramte den lille by Oso med samme kraft som et godstog, lød det.

Myndighederne har hele tiden håbet, at flere personer kunne have overlevet i biler på hovedvejen, der blev begravet af jord, klippestykker og træer. Men håbet svinder, som redningsarbejdet skrider frem, lyder det fra Washingtons guvernør, Jay Inslee.

- Det er meget trist, at vi nu ikke har kunnet finde nogen i live i omkring 36-48 timer. Det er ekstremt nedslående, siger guvernøren til CNN.

- Vi håbede, at vi kunne finde folk, der kunne have været beskyttet af en bil eller en konstruktion. Men de biler, der er fundet, er bogstavelig talt blevet vredet til proptrækkere og revet i to, tilføjer han.

Mudderskreddet i Washington bliver betegnet som det værste i nyere amerikansk historie. I 2005 mistede 10 mennesker livet, da en bjergskråning gav efter og begravede boliger i Californien.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip