AaB-boss: Det handler om at holde truppen intakt

Gruppespillet i Champions League eller gruppespillet i Europa League.

AaB's danske fodboldmestre får ekstra travlt resten af året, efter at nordjyderne onsdag aften spillede sig videre til playoff-runden i Champions League-kvalifikationen med en samlet 2-1-sejr over Dinamo Zagreb.

Det får dog ikke AaB til at forstærke truppen yderligere i det nuværende transfervindue, lyder det fra klubbens direktør, Stephan Schors.

- De planer, vi allerede har lagt, er dem, vi følger. Dem følger vi uagtet resultat mod Dinamo Zagreb.

- Det vil sige, at vi ikke umiddelbart skal tilføre flere spillere til truppen, selvom vi skal spille flere kampe end normalt. Det handler om at holde fast i den nuværende trup, siger Schors.

Torsdag opjusterede AaB forventninger til årsregnskabet med 35 millioner kroner, så forventningerne nu er til et overskud i omegnen af 48 millioner kroner.

Nye tider i AaB, som de seneste år har kæmpet gevaldigt med økonomien.

- Det er dejligt, når vi kan melde sådan noget ud. Det er en lang proces, vi har været igennem, og den sportslige succes samt de ting, vi er lykkedes med uden for banen de seneste par år, bærer nu frugt. Det er gået hurtigere, end vi har turdet håbe på, siger Schors.

Fredag trækkes der lod til playoff-runden i Champions League-kvalifikationen. Her kan AaB trække Red Bull Salzburg (Østrig), Steaua Bukarest (Rumænien), Apoel FC (Cypern), Bate Borisov (Hviderusland) eller Ludogoretz (Bulgarien).

Vinderen går videre til Champions League-gruppespillet, mens taberen går over til Europa League-gruppespillet. Klarer AaB sig videre i Champions League, er nordjyderne garanteret minimum 150 millioner kroner.

- Jeg prøver ikke at tænke på det. Vi kan ikke styre lodtrækningen, og jeg kan ikke gøre noget alligevel.

- Det er hele den sportslige sektor, som skal få os ind i Champions League-gruppespillet. Det lader jeg dem om, og så kigger jeg bare på, siger Schors.

FCK er også med i playoff-runden i Champions League-kvalifikationen, og københavnerne kan trække enten Arsenal (England), Porto (Portugal), Zenit St. Petersburg (Rusland), Bayer Leverkusen (Tyskland) eller Napoli (Italien).

/ritzau/

 

Dagens Gossip