AaB: Europa League-brag vil føles som en træningskamp

Der står point, prestige og penge på spil for AaB mod Steaua Bukarest torsdag aften, men for spillerne kommer det til at kræve en ekstra indsats at få adrenalinen op i det sædvanlige leje.

For Europa League-kampen skal per Uefa-dekret spilles for tomme tribuner og dermed uden den tilskuerlarm, der normalt er garant for høj puls, nerver og konstant årvågenhed.

- Det kommer til at føles som en træningskamp. Det kræver meget koncentration, og der er bestemt en udfordring i at spille i sådan en kulisse, siger AaB-angriberen Nicklas Helenius.

Han og holdkammeraterne afprøvede forholdene onsdag aften, hvor holdet trænede på stadion i den rumænske hovedstad.

Her kunne spillerne forsøge at vænne sig til et anderledes lydtæppe, hvor deres indbyrdes råb giver ekko ved mødet med den rå stadionbeton.

- Det bliver specielt, og vi ville alle gerne have haft nogle tilskuere. Vi kommer nok til at høre Kent Nielsen en hel del mere end normalt, siger midtbanemanden Kasper Risgård med henvisning til AaB's højrøstede træner.

- Det er rigtigt, at det minder lidt om en træningskamp, men det er det jo ikke. Det er en vigtig kamp mod en rigtig dygtig modstander.

- Når der er stemning og mange mennesker, så bliver man mere sat op, får sommerfugle i maven og glæder sig ekstra. Nu kommer der ingen, og det bliver en udfordring, forklarer han.

I AaB’s mål kan Nicolai Larsen trods alt glæde sig over, at han ikke får problemer med at råbe sine forsvarere op.

Og landsholdskeeperen vælger da også at se det positive i den specielle situation.

- Når der ikke er nogen tilskuere, kan man bedre se, hvor smukt et stadion, de har bygget. Det er et af de flotteste stadioner, jeg nogensinde har set, siger han.

- Men det skal vi naturligvis ikke se på under kampen. Jeg mener, at det kan være til vores fordel, at der ikke kommer det samme pres fra deres fans, som der normalt ville gøre, mener Nicolai Larsen.

AaB’s kamp mod Steaua Bukarest begynder klokken 21.05.

/ritzau/