AaB før europæiske kampe: Truppen er bred nok

AaB er efter den samlede sejr i Champions League-kvalifikationen i midtugen over Dinamo Zagreb sikret masser af europæiske kampe i efteråret.

Om det bliver Europa League eller Champions League, er endnu ikke afgjort, men nordjyderne er sikre på at deltage i et gruppespil og dermed minimum seks kampe.

Dermed skal der løbes ekstra mange meter i efteråret i nordjydernes trup, men hverken midtbanespilleren Thomas Augustinussen, sportschef Allan Gaarde eller træner Kent Nielsen frygter for AaB-truppens bredde.

- Jeg synes, vi har en bred trup. Vi kan selvfølgelig håbe, at der ikke kommer for mange af de uger, hvor vi kun har tre dage mellem hver kamp, siger Thomas Augustinussen, der var med til at spille Champions League-gruppespil for AaB tilbage i 2008.

Heller ikke AaB-træner Kent Nielsen mener, at AaB-truppen står svagt frem mod de europæiske kampe.

- Vi står fint rustet i forhold til de økonomiske muligheder, vi har. Det er vi meget afklarede med. Vi får flere og flere folk tilbage i form, siger Kent Nielsen.

Sportschef Allan Gaarde har heller ikke tænkt sig at opruste AaB-truppen, selvom sidste sæsons mestre i Superligaen nu har sikret sig adgang til andet end liga- og pokalkampe.

- Vi er færdige med transfervinduet. Selvfølgelig giver det nogle muligheder, men vi har brugt det budget, vi har aftalt. Jeg tror, der kommer mere pres fra nogen, der gerne vil købe vores spillere.

- Det er selvfølgelig en opgave for os at spille så mange kampe, men alle vores spillere har vist, at de godt kan være med på det her niveau, siger Allan Gaarde.

AaB spiller kvalifikationskampene til Champions League-gruppespillet mod cypriotiske Apoel FC 20. og 26. august. Taber nordjyderne samlet, går de dog direkte over i Europa League-gruppespillet.

Lørdag tabte AaB hjemme 1-2 til FC Nordsjælland i Superligaen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip