AaB fortsætter guldkursen i Viborg

16/04/2014

AaB spillede sig et skridt tættere på mesterskabet, da nordjyderne pligtsejrede med 2-0 mod Viborg på udebane onsdag aften. Jakob Ahlmann bragte AaB foran, og Viborgs Jacob Egeris scorede selvmål til 2-0. Hjemmeholdets Wilton Figueiredo fik rødt kort.

Dermed har den nordjyske fodboldstolthed lagt stor afstand til forfølgerne i guldkampen. Der er nu syv point ned til FC Midtjylland på andenpladsen, inden FCM spiller fredag aften mod AGF i Aarhus. Viborg er fortsat under nedrykningsstregen.

AaB dominerede kampen fra start til slut, og det var ufatteligt, at Viborg kunne holde gæsterne nede på kun to scoringer. Nordjyderne vadede i chancer, men de over 1500 medrejsende AaB-fans måtte altså nøjes med to mål.

I første halvleg var der nærmest ensrettet mod Viborgs mål. Gæsterne fra Aalborg satte sig på kampen fra start, og hjemmeholdet havde store vanskeligheder ved at holde fast i bolden. Endnu værre blev det for Viborg, da Wilton Figueiredo så rødt midt i halvlegen.

Wilton var i nærkamp med Kenneth Emil Petersen midt på banen, hvorefter Viborgs angriber uddelte et kærligt klap i baghovedet på Kenneth Emil Petersen. Direkte rødt ifølge fjerdedommeren.

Herefter var gæsterne tæt på at bringe sig foran utallige gange, men helt utroligt blev det ved 0-0 efter første halvleg.

Efter pausen kom der så hul på bylden for AaB. Efter få minutter tæmmede nordjydernes back Jakob Ahlmann en løs bold udenfor feltet og flugtede den over i det lange hjørne. Drømmemål og 1-0 til gæsterne.

Efter en times spil kronede Jacob Egeris en uheldig Viborg-aften, da han sparkede et indlæg fra AaB’s Anders K. Jacobsen i eget net til slutresultatet 2-0.

Guldjagten fortsætter for de bolsjefarvede påskedag, når Randers FC kommer på besøg på Nordjyske Arena, der med garanti vil være godt pakket med forventningsfulde nordjyder. Viborg skal spille derby mod FC Midtjylland 2. påskedag.