AaB leverer sensationen i Zagreb: Dinamo banket med 2-0

07/08/2014

AaB spillede sig sensationelt videre til playoff-runden i Champions League-kvalifikationen med en 2-0-sejr på udebane over Dinamo Zagreb.

Anders K. Jacobsen scorede begge mål for nordjyderne, der var tvunget til at slå kroaterne efter et nederlag på 0-1 i Aalborg i sidste uge. Det afgørende mål til 2-0 var en ren perle, da angriberen fem minutter før slutfløjt tordnede et langskud i mål.

AaB blev straks fra start sat under pres af det kroatiske mesterhold, og det krævede et par gode redninger af målmand Nicolai Larsen at holde hjemmeholdet fra scoring.

Kampen tog en uventet drejning efter godt 35 minutter, da den forholdsvis uprøvede venstreback Jakob Blåbjerg tog en tur op ad banen. 19-årige Blåbjerg lagde bolden fladt ind foran mål, hvor Anders K. Jacobsen kom stormende på kanten af offside.

Dommerens fløjte forblev tavs, og så kunne AaB-angriberen bringe nordjyderne i front med 1-0 på holdets første chance.

Scoringen gav straks AaB-spillerne et løft, mens Dinamo Zagrebs sejrsvante spillere måtte finde sig i pift fra tribunerne.

De sidste 45 minutter blev en åben slagudveksling, hvor AaB-spillerne flere gange blev fanget i ubalance. Rasmus Thelander leverede en stor præstation i gæsternes midterforsvar og fik foden i vejen for meget.

Efter en time måtte AaB-keeper Nicolai Larsen også hive en klasseredning frem, da han fik taget et fladt, kraftfuldt spark fra Dinamo-angriberen Duje Cop. Kroatens skud havde kurs mod indersiden af stolpen.

Stormvejret mod AaB-målet tog til i styrke, og lidt senere skød Paulo Machado lige forbi stolpen på et kroatisk kontraangreb. Portugisiske Machado var tæt på igen lidt senere.

20 minutter før slutfløjt brændte det igen på foran hjemmeholdets mål, da Anders K. Jacobsens skud blev skubbet ud til hjørnespark. Det banede vejen for endnu et hug fra matchvinderen, der desværre tordnede bolden forbi mål.

Indskiftede Nicklas Helenius havde inden 2-0 scoringen også et farligt forsøg, der sneg sig forbi stolpen.

Anders K. Jacobsen havde dog gemt det bedste til allersidst, da han kort efter hamrede AaB videre i turneringen.

Hvem nordjyderne skal møde i playoff-runden bliver afgjort på fredag, når der er lodtrækning. AaB er med den samlede sejr sikret en plads i Europa Leagues gruppespil.