AaB misser CL efter ydmygelse på Cypern

Det endte med en ydmygelse af AaB, da det danske mesterhold tirsdag blev slået af Apoel FC i kvalifikationen til Champions Leagues gruppespil.

De cypriotiske værter vandt med 4-0 i Nicosia og avancerede sikkert til gruppespillet.

Den første playoff-kamp i Aalborg var endt 1-1, og selvom det var et skidt udgangspunkt, så levede troen hos AaB-spillerne før opgaven på Cypern.

Træner Kent Nielsens mandskab havde domineret hjemmekampen fra start til slut, men returopgøret blev en lidt anden oplevelse.

Godt bakket op af omkring 20.000 fanatiske fans dominerede det cypriotiske mesterhold kampen. De medlevende tilskuere har FC København stiftet bekendtskab med allerede for fem år siden, da FCK blev skræmt fra vid og sans i Nicosia. Så AaB var advaret.

AaB'erne fik i de første 45 minutter tilspillet sig en række store chancer, men svagt forsvarsspil kom til at koste dyrt.

Opdækningen var yderst kritisabel, da Tomas De Vincenti efter en halv time spillede Vinicius fri ved 1-0-scoringen.

Det samme kan siges om 2-0-målet umiddelbart før pausen, hvor hele tre AaB-spillere løb hen til høje Cillian Sheridan i forbindelse med et hjørnespark. Bolden fortsatte i en blød bue hen til De Vincenti, der kunne fordoble den cypriotiske føring.

Efter pausen cementerede Stathis Aloneftis og Cillian Sheridan sejren, efter at et par lange afleveringer blev sendt op mod AaB-målet. Ingen AaB'ere greb ind, og så kunne Aloneftis og Sheridan alt for nemt øge til 3-0 og 4-0.

Apoel FC slog i 2009 FC København ud af Champions League-kvalifikationen efter en 3-1-sejr i Nicosia.

Netop FCK kan gøre sig forhåbninger om at komme med i gruppespillet. Københavnernes skæbne bliver afgjort onsdag på udebane mod Bayer Leverkusen. Tyskerne vandt det første opgør i København med 3-2.

AaB kan trods ydmygelsen på Cypern trøste sig med, at holdet nu skal deltage i Europa Leagues gruppespil.

/ritzau/

 

Dagens Gossip