AaB tager hul på Europa-eventyr mod rumænsk storhold

De forsvarende danske mestre og pokalvindere AaB indleder torsdag sæsonens europæiske gruppespil i Europa League, når den rumænske storklub Steaua Bukarest tager imod nordjyderne på et tilskuertomt Arena Nationala.

- Steaua er et fint internationalt mandskab, som i en årrække har deltaget i de europæiske gruppespil, og det er en klub med stolte traditioner, siger AaB-træner Kent Nielsen til klubbens hjemmeside.

Steaua Bukarest råder over et teknisk stærkt hold med offensive profiler som Lucian Sanmartean, Alexandru Chipciu og Adrian Popa.

Rumænerne er desuden meget bevægelige i deres spil og har mange spillere at vælge imellem, advarer Kent Nielsen, som styrede sit hold til en 1-0-sejr over FC København i lørdags.

- Defensivt spiller de fysisk og vil gerne lave et aggressivt pres, så vi ser kampen som en god udfordring som opfølgning på vores sejr i lørdags mod et stærkt FCK-mandskab.

- At vinde den kamp har givet os et perfekt boost, og vi glæder os til endnu en storkamp, selvom det denne gang bliver for tomme tribuner, konstaterer Kent Nielsen.

- Vi havde mange gode tendenser i vores spil mod FCK, hvor vi lykkedes i længere perioder end hidtil i sæsonen. Samtidig var vi meget tilfredse med vores defensiv.

- Og kan vi kombinere godt forsvarsspil med hurtige omstillinger og perioder med mere organiseret opspil, så har vi nøglerne til en god præstation og et brugbart resultat, fastslår Kent Nielsen.

AaB må fortsat undvære Patrick Kristensen, Mathias Thrane, Jakob Ahlmann, Rasmus Jönsson og Lukas Spalvis, der alle er ude med skader.

Kampen mellem Steaua Bukarest og AaB begynder torsdag klokken 21.05.

/ritzau/

 

Dagens Gossip