AaB-træner før CL-lodtrækning: Superligaen er vigtigst

Når Uefa fredag middag trækker lod til tredje kvalifikationsrunde til Champions League, vil mange nordjyder følge udviklingen med stor spænding.

For lotteriet i Nyon vil være af stor betydning for AaB's muligheder for at komme ind i den europæiske pengemaskine for tredje gang i klubbens historie.

Men mens omgivelserne drømmer om mesterligaen og millionerne, fylder Superligaen og Sønderjyske meget mere i Kent Nielsens hoved. AaB's succestræner har tænkt på mange ting i sæsonoptakten, men Champions League er ikke én af dem.

- Overhovedet ikke. Jeg har ikke engang sat mig ind i, hvem vi kan risikere at trække, siger Kent Nielsen.

På nuværende tidspunkt er billedet af nordjydernes mulige modstandere da også temmelig mudret, fordi 2. kvalifikationsrunde ikke er færdigspillet endnu.

Det ligger fast, at AaB er useedet, og at Red Bull Salzburg og Apoel Nicosia er blandt de seedede, som de danske mestre har mulighed for at møde.

Men før Kent Nielsen spekulerer på Champions League, vil han sørge for, at AaB leverer de forventede resultater i Superligaen, der begynder i den kommende weekend.

- Det bliver en udfordring at spille Champions League-kvalifikation, samtidig med at vi skal spille superligafodbold.

Nielsen har formentlig skævet til Esbjerg, der i sidste sæson havde svært ved at holde dampen oppe på de hjemlige baner, mens det gik helt anderledes godt i Europa.

- Vi skal holde fast i, at førsteprioriteten er Superligaen. Jeg er slet ikke nervøs for, om vi toppræsterer i Champions League, for det skal vi nok. Kunsten er at kunne levere resultater begge steder, lyder det fra Kent Nielsen.

Derfor har AaB-træneren valgt at koncentrere sig om forberedelserne til sæsonpremieren mod Sønderjyske på lørdag. I stedet lader han sportschef Allan Gaarde tage sig af lodtrækningen i Schweiz.

- Jeg er selvfølgelig bevidst om, at vi har den lodtrækning, og jeg håber, at vi kan komme til at se den kamp, som vi eventuelt skal møde en vinder fra. Så må vi tage den derfra, siger Kent Nielsen.

- Når modstanderen foreligger, så forholder vi os til det og ser, om vi har mulighed for at scoute lidt, lyder det.

Også FC København skal have fundet sin modstander til tredje kvalifikationsrunde fredag.

Hvis danskerne overlever tredje runde, venter playoff-kampe, så de danske hold skal altså slå to modstandere ud for at bane sig vej til Champions League.

 

/ritzau/

 

Dagens Gossip