AaB-træner ser muligheder mod Apoel

Det danske mesterhold AaB har fornuftige muligheder for at nå med i Champions Leagues gruppespil for tredje gang i klubbens historie.

Sådan lyder vurderingen i hvert fald fra nordjydernes træner, Kent Nielsen, dagen før det første playoff-opgør mod den cypriotiske klub Apoel FC på Nordjyske Arena.

- Alt i alt synes jeg, vi er klædt fint på til kampen. Vi har set flere dvd'er, og Allan Kuhn (AaB's assistenttræner, red.) har set dem spille i den cypriotiske Super Cup.

- Vi mener, vi har muligheder mod dem, ligesom vi gjorde mod Dinamo Zagreb, og umiddelbart vurderet er det fifty-fifty mellem de to hold, siger Kent Nielsen i en pressemeddelelse.

Cypriotisk klubfodbold har gjort fremskridt det seneste årti, og Apoel har - ligesom flere andre af landets topklubber - en række udenlandske profiler i truppen.

- Apoel er et hold, vi har stor respekt for. De har et fint kollektiv og arbejder hårdt, ligesom de er velspillende, fysisk stærke og kan lægge et højt pres.

- Umiddelbart har de ikke samme type individualister som Dinamo Zagreb, men vi er meget bevidste om, at irske Cillian Sheridan og argentinske Thomas de Vincenti er dem, der scorer mange af deres mål, siger Kent Nielsen.

I seneste runde imponerede aalborgenserne ved at sende det kroatiske mesterhold Dinamo Zagreb ud af turneringen.

Den præstation har givet AaB tro på egne evner i europæisk målestok.

- Før kampene mod Dinamo Zagreb vidste vi ikke helt, hvor vi stod niveaumæssigt, men jeg synes, vi spillede to gode kampe på internationalt niveau, og har forhåbninger om, at vi kan gøre det samme igen mod Apoel, siger Kent Nielsen.

Kampen mellem AaB og Apoel spilles onsdag aften 20.45. Der er returkamp tirsdag i næste uge.

/ritzau/