AaB vil arbejde sig ud af scoringskrise

En stor årsag til, at AaB blev dansk mester sidste sæson, var holdets rigtig gode evne til at lave mål i massevis. I fredagens lokalopgør i Superligaen hjemme mod Hobro blev det til et enkelt af slagsen, men der var chancer til flere endnu.

Hele 60 mål i 33 kampe gav klubben fra Aalborg et scoringsgennemsnit på 1,8 mål per kamp i mesterskabssæsonen. Efter en tredjedel af den nuværende sæson er snittet blot halvt så stort.

Det er bemærkelsesværdige tal, og AaB-træner Kent Nielsen siger også efter 1-1-kampen mod Hobro, at han er opmærksom på holdets scoringsvanskeligheder. Men han mener, at de forsvarende mestre har opskriften på at vende kurven:

- Vi har ikke været dygtige nok, men spillernes tro, energi og fokus på, hvad der skal til for at komme tilbage, den er klart til stede.

- Det viste de i anden halvleg mod Hobro, men også til træning. Der er ikke nogen mirakelkur. Vi skal slide og slæbe os ud af det her, siger AaB's cheftræner.

Den unge AaB-profil Nicolaj Thomsen håber også, at holdets offensiv snart får tur i den.

- Sidste år skulle vi ikke bruge meget for at score, og der red vi på en bølge. Nu er vi kommet lidt i en anden grøft, og der skal måske lidt flere chancer og held til, siger han.

- Det har vi ikke så meget lige nu, men så handler det bare om at arbejde megahårdt, og så kommer det snart – det er jeg sikker på, konstaterer Nicolaj Thomsen.

Med til historien om AaB's scoringskrise hører, at offensiven hos de rød- og hvidstribede nordjyder har været ramt af skader til Lukas Spalvis og Rasmus Jönsson, mens Kasper Kusk er skiftet til hollandske Twente.

- Spalvis, Kusk og Jönsson lavede vel 26 ud af 60 mål sidste sæson. Det tager lidt tid at finde en målscorer, og det kæmper vi lidt med lidt lige nu, erkender Kent Nielsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip