Åh nej: Verden kommer til at mangle vin

Har du fået et glas vin til maden i aften? I så fald håber vi, at du virkelig har nydt det. For om bare få år vil der opstå en global mangel på druernes ædle dråber.

Flere og flere mennesker verden over tager sig nemlig et glas vin eller to, og det har betydet så stor en stigning i efterspørgslen, at vinproducenterne ikke længere kan følge med. Det viser en rapport fra Morgan Stanley Research ifølge Huffington Post.

Allerede sidste år kunne den samlede produktion af vin knap nok følge med antallet af solgte flasker. Tager man forbruget af blandingsprodukter som vermouth ( hvidvin og gin red.) med, så var der faktisk en underproduktion på omkring 300 millioner kasser vin. Hvilket er det største "underskud" i næsten 50 år.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Og tendensen ser desværre ud til at fortsætte.

- Som de kommende årgange vin bliver frigivet, viser data, at der kan være et utilstrækkeligt udbud i forhold til efterspørgslen, lyder det i rapporten.

Udsigten til den katastrofale mangel på vin skyldes to ting.

LÆS OGSÅ: Panik: Chokoladen uddør snart

På verdensplan har vi år for år konstant drukket mere og mere vin siden slutningen af 1990'erne. Det er især amerikanerne og kineserne, som er begyndt at bælle løs.

Samtidig har vinbønderne ikke formået at følge med den stigende efterspørgsel, faktisk tvært imod. Globalt set er antallet af producerede flasker vin faldet støt siden 2005. Det er hovedsagligt de tre store vinproducerende lande, Spanien, Frankrig og Italien, som er faldet af på den.

LÆS OGSÅ: Undersøgelse: Danskerne hader den grønne peberfrugt

Men inden vi går i panik og begynder at hamstre vin, er der dog enkelte lyspunkter.

Årets høst hos vinbøndernes ser ud til at blive den bedste i syv år. Det kommer efter et år, hvor høsten var ekstra dårlig.

Et enkelt godt vinår er dog næppe nok til at redde verden for mangel på Barolo, Shiraz, Champagne og andre skønne dråber i de kommende år. 

 

Dagens Gossip