Aalborg må undvære profil i storkamp mod Skjern

Aalborg Håndbold er svækket, når holdet lørdag tager imod Skjern Håndbold i en kamp mellem to af de formodede medaljekandidater i Herre Håndbold Ligaen.

Venstrefløjen Håvard Tvedten blev fredag idømt en spilledags karantæne, efter at han fik et direkte rødt kort i onsdagens sejr over Mors-Thy.

Aalborg-træner Jesper Jensen er spændt på at se, hvordan hans hold reagerer ved udsigten til at skulle spille uden Håvard Tvedten, der har scoret 15 mål i tre ligakampe i sæsonen.

- Han er en international klassefløj, så det er et tab i sig selv. Men vi har Buster Juul. Ham er jeg ikke bekymret for, han skal nok klare opgaven, siger træneren.

Jesper Jensen ser først og fremmest frem til at finde ud af, hvem der kan udfylde den rolle, som Håvard Tvedten har i forhold til at være leder på Aalborg-holdet.

- Der er andre opgaver, som andre skal klare. For Håvard er ikke kun med i fløjspillet, han betyder meget internt i truppen. Han er god til at skabe gejst, han er en ledertype.

- Nu skal andre tage over, og vi har ikke så mange fødte ledertyper, som Håvard er. Der er et hul, som man ikke lige ser umiddelbart.

- Det er en fed udfordring for de andre spillere og for mig. Nu mangler vi en af dem, der går forrest, så vi skal se, hvem der egentlig tager over på den post.

- Det håber vi selvfølgelig, at andre kan. Heldigvis er det på hjemmebane, så tilskuerne kan forhåbentlig give os noget gejst, siger Jesper Jensen.

Skjern Håndbolds cheftræner, Ole Nørgaard, har også noteret sig, at lørdagens hjemmehold er uden sin norske topspiller.

- Håvard Tvedten er en stor profil på Aalborgs hold, derfor er det helt klart en svækkelse.

- Men deres reserve er en ganske glimrende spiller, som på sine gode dage kan gøre livet surt for mange hold, siger han.

Både Skjern Håndbold og Aalborg Håndbold har fire point efter tre kampe i Herre Håndbold Ligaen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip