Årets første storkeæg er landet i reden

Efter et par turbulente år for det erfarne storkepar Ida og Emil er håbet, at 2015 skal være året, hvor parret igen får unger på vingerne. Det oplyser Jess Frederiksen fra Storkene.dk, efter at parret har lagt forårets første storkeæg herhjemme.

- Det har været meget trist at følge storkeparret de seneste to år. I 2014 omkom parrets unger af uvisse årsager, og i 2013 var det et voldsomt og langvarigt regnvejr, der tog livet af et kuld på tre storkeunger, siger han.

- Så vi sætter virkelig vores lid til, at 2015 bliver et lykkens år for det gamle storkepar.

Parret har ynglet på en skorsten i den sjællandske by Gundsølille nord for Roskilde siden 2004 og har indtil videre opfostret hele 25 unger.

Sidste år var der kun et enkelt storkepar i Danmark, der havde held med at få unger på vingerne. Nemlig det sønderjyske par fra Smedager ved Tinglev. I år er der dog også udsigt til nye danske storkeunger andre steder i landet, oplyser Jess Frederiksen.

- Det er stadig tidligt på sæsonen, men allerede nu er der en stork på reden i Rudbøl, der blot venter på en mage. Storken i Rudbøl er efterhånden så glad for den lille sønderjyske by, at den nu er begyndt at gå på vejene i byen, siger han.

- Og i Balle på Djursland er man ligeledes begyndt at spejde i luften efter storken. Her byggede en stork nemlig rede i 2014. Noget, der ikke er sket i flere år på de kanter.

De seneste år er interessen for storke steget i takt med at flere og flere storke er begyndt at bosætte sig i vores nabolande, og efterhånden også finder vej til Danmark.

- Vi ser flere og flere storke hvert år. Nogle er blot på gennemflyvning, mens andre er her det meste af forsommeren, siger Jess Frederiksen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip