Aarhus Havn tiltales for at snage i kranføreres sms'er

Statsadvokaten i Viborg rejser nu tiltale mod Aarhus Havn for i strid med straffeloven at skaffe sig adgang til medarbejdernes sms'er.

Ifølge anklagemyndigheden brugte ledelsen oplysninger i de aflæste beskeder - sendt mellem blandt andre kranførernes tillidsmænd - i fratrædelsessager.

Tre kranførere skal således være blevet fyret på baggrund af en sms-korrespondance med de øvrige kranførere om en konflikt mellem kranførerne på Aarhus Havn og havnens ledelse tilbage i 2012.

Statsadvokaten i Viborg, Jan Reckendorff, oplyser, at straffesagen om sms'erne vil være mod Aarhus Havn som virksomhed, en tidligere direktør og en ledende medarbejder.

- Straffesagen kommer hovedsageligt til at handle om, hvor langt en arbejdsgiver egentlig må gå for at skaffe sig adgang til medarbejderes private kommunikation med hinanden, siger statsadvokaten.

- Jeg har ved min afgørelse blandt andet lagt vægt på, at aflæsningen af sms'erne skete fra en tillidsmands telefon, som også blev brugt privat.

- Selv om sms'erne blev sendt fra en arbejdsmobil, så rejser vi altså tiltale for overtrædelse af straffelovens forbud mod uberettiget at læse andre menneskers private beskeder, siger statsadvokaten.

Den aarhusianske borgmester, Jacob Bundsgaard (S), har været sigtet i sagen i sin egenskab af også at være bestyrelsesformand for havnen.

Men anklagemyndigheden rejser ikke tiltale mod borgmesteren, oplyser statsadvokaten.

- Efterforskningen har afklaret, at borgmesteren ikke havde noget at gøre med beslutningen om at aflæse mobilerne for sms'er.

- Strafferetsligt er der ikke grundlag for at føre sag mod Jacob Bundsgaard. Borgmesteren er ikke længere sigtet, og han er ikke længere en del af denne straffesag, siger Jan Reckendorff.

Statsadvokaten har endnu ikke lagt sig fast på, hvilken straf man vil gå efter i retten.

- Men der bliver tale om en bødepåstand, siger statsadvokat Jan Reckendorff.

Østjyllands Politi har tidligere valgt at droppe sagen, men den beslutning var altså forkert, mener statsadvokaten.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip