Aarhus retter kampagne mod pirattaxier

I Aarhus Kommune oplever taxichaufførerne, at pirattaxikørsel er et stigende problem. Pirattaxierne er mest aktive om aftenen og natten i weekenderne, hvor de samler kunder op fra centrale pladser og torve i Aarhus Midtby.

Mellem klokken 24 og 04 er pirattaxierne særligt aktive, da det er de tidspunkter, hvor der kan være ventetid på at få en almindelig
taxi.

Aarhus Kommune gennemfører derfor nu i samarbejde med Aarhus Taxa og Dantaxi en oplysningskampagne om pirattaxikørsel.

Rådmand for Teknik og Miljø og formand for taxinævnet, Bünyamin Simsek forklarer:

- Det er vigtigt, at vi gør borgerne opmærksomme på risikoen ved at tage en pirattaxi. Kunden ved ikke, hvem der kører bilen, eller om bilen er sikker at køre i, og som passager i en pirattaxi er kunden ikke forsikret, hvis der sker et uheld. Kampagnen er primært rettet mod unge mennesker, som vi ved, nogle gange står i dilemmaet – skal jeg tage en pirattaxi, eller vente til en almindelig taxi er ledig?

Kampagnen mod pirattaxikørsel er et samarbejde mellem Dantaxi, Aarhus Taxa, fagforeningen 3F og Aarhus Kommune. Frem til påskeferien kører busser og taxier rundt med streamers, og på 100 plakatstandere i Aarhus Kommune er der opsat plakater, som advarer mod pirattaxikørsel.

Der er mange fordele ved at vælge en lovlig taxi - passageren er forsikret i tilfælde af en ulykke, bilen er sikker, korrekt vedligeholdt og miljørigtig, der er videoovervågning i bilen, chaufføren har en børneattest og er uddannet som taxichauffør. Dette er forhold, som giver tryghed og sikkerhed til kunderne.

 

Dagens Gossip