Aarhusiansk imam skal betale bøde for jøde-udtalelser

Det koster nu den aarhusianske imam Abu Bilal dyrt, at han sidste år opfordrede til drab på zionistiske jøder. Den kontroversielle imam er blevet idømt en bøde på 10.000 euro, der svarer til knap 75.000 kroner.

Det oplyser han til DR Østjylland.

Abu Bilal, der prædiker i Grimhøjmoskeen i Aarhus, var sidste sommer på besøg i en moské i Berlin. Her bad han ifølge TV2 om, at Gud skulle "ødelægge alle de zionistiske jøder".

- Tæl dem og dræb dem hver og én. Skån ingen af dem. Få dem til at lide forfærdeligt, skulle imamen blandt andet have sagt under fredagsbønnen.

Udtalelserne kom på baggrund af israelske troppers kampe i Gaza i juli sidste år.

Bilals prædiken blev filmet, og det førte til, at den tyske anklagemyndighed rejste tiltale mod ham efter de tyske paragraffer om hetz mod befolkningsgrupper, hvor straffen kan være op til fem års fængsel.

Det er nu foreløbig endt med, at Abu Bilal har fået et bødeforlæg på 10.000 euro eller seks måneders fængsel, hvis han ikke betaler.

Abu Bilal har appelleret afgørelsen.

- Hvorfor skal jeg betale, når jeg ikke har gjort noget. Jeg har bare bedt Gud om at dræbe de zionister, som har dræbt vores børn i Gaza, siger han til DR Østjylland.

Udtrykket zionistiske jøder bruges ofte om jøder, der mener, at de har ret til dele Palæstina - heriblandt Jerusalem.

I Danmark har sagen ikke udløst en sigtelse mod imamen.

Det skyldes ifølge senioranklager ved Østjyllands Politi Lars Petersen at man kort efter modtagelsen af anmeldelsen blev opmærksom på den tyske sag, og at man ville afvente den, før man tog stilling i Danmark.

Grunden til den østjyske anklagemyndigheds afventen skyldes et grundlæggende retsprincip kaldet "ne bis in idem", som fordrer, at man ikke kan føre sag mere end én gang mod en person for den samme handling.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip