Advarsel: Falske Flappy Birds truer

Det irriterede spil Flappy Bird har på kort tid nærmest skabt globalt massehysteri, og efter udvikleren har trukket spillet tilbage, sælges telefoner med spillet installeret via forskellige markedspladser, for ganske høje beløb.

Den massive omtale har fået mange spiludviklere, til at lægge en masse spil ud i de forskellige app-stores, der umiddelbart ligner Flappy Bird, men uden at være det.

Strategien er, at udnytte de mange søgninger på det oprindelige spil, og dermed lukrere på den globale omtale.

En søgning i Google Play (Android) på ”Flappy Bird” giver resultater som ”Clumsy Bird”, ”Flappy Fish” og ”Flappy Pig”. I Windows Phone Store findes en kopi-app der hedder ”Flappy Bird”, men som ikke er fra udvikleren af det oprindelige spil.

På iPhone dukker ”Fly Birdie – Flappy Bird Flyer” og en række andre op.

Pas på de onde apps på Android

Umiddelbart er de nævnte Flappy Bird kopier ikke synderligt farlige. Nogle af dem giver brugeren mulighed for at købe sig til flere point, hvilket også ses i mange andre spil. Pengene tjenes desuden via reklamer i spillene.

De værste og farligste er spil, der ligger på de alternative Android-markeder, altså de app-steder, som ikke er Google Play på telefonerne. Nu advarer sikkerhedsfirmaerne Sophos og Trend Micro mod inficerede apps, skriver EB.dk.

En af dem er en prøve-version, hvor app’en forlanger, der sendes en tekstbesked, som koster penge. Før beskeden er sendt, kan applikationen ikke lukkes rigtigt ned. Andre apps misbruger telefon- og mailfunktionen i mobilerne.

Micro Trends advarer brugerne mod at jagte installationsfiler til det døde Flappy Birds spil.

 

Dagens Gossip