Advarsel mod svindel-sms’er: Sådan bliver du lænset for penge

For tiden har politiet landet over travlt med at advare mod fupmails og svindel-sms’er fra kriminelle afsendere, der konstant forsøger at franarre penge fra almindelige danskere.

I denne uge meddeler Midt- og Vestsjællands Politi på Twitter, at borgere skal være yderst opmærksomme, hvis de får en sms-regning fra energiselskabet SEAS/NVE.

Der er tale om en elregning, der angiveligt skulle komme fra det største andelsejede energiselskab i landet med over 400.000 kunder fordelt på Sjælland og Lolland. I sms’en står et kontonummer, hvor man skal betale sin regning til. Men det hele er fup og svindel, lyder det fra politiet.

Læs også: Politiet advarer: Begå ikke denne brøler, når du bestiller ferie

På SEAS/NVE’s Facebookside meddeler el-selskabet, at de ikke står bag sms’erne, og at de ikke opkræver penge pr sms. Det er formentlig udenlandske kriminelle, der er på spil.

Derfor er rådet fra Midt- og Vestsjællands Politi helt klart, at man IKKE betaler sms-regningen.

SEAS/NVE har meldt sagen til politiet, og det samme bør borgere gøre, hvis de modtager en af de falske sms’er. 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Advarsel: Falske sms’er i omløbHvis du modtager en sms om at indbetale gebyr eller regninger til os, er du blevet ramt...

Opslået af SEAS-NVE på 22. februar 2016

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip