Advarsel: Vejledning i Panodil til børn er forkert og kan medføre leversvigt og død

En håndbog, der skal vejlede forældre om brugen af Panodil Junior, indeholder en potentiel dødelig fejl. Behandlingsvejledningen angiver en dosering, der er seks gange højere end den korrekte.

Overdosen kan i værste fald medføre leverskade, leversvigt og død.

Håndbogen hedder “De første 6 år - en guide til forældre om feber og smerte”. Den er trykt i 40.000 eksemplarer, hvoraf firmaet GSK Danmark har 38.000 på lager. De vil blive destrueret omgående, og de resterende 2000 bliver kaldt tilbage fra apoteker og sundhedsplejersker over hele landet.

Fejlen står på side 21, hvor der under dosering til børn med en kropsvægt på 40 kg står, at de skal have 120 milliliter. Det er ikke korrekt. De skal have 20 milliliter.

- Der er sket en fejl, der ikke må ske. Vi lever af at redde liv, og intet ligger os mere på sinde end patienternes sikkerhed. Vi opfordrer på det kraftigste forældre, apotekspersonale og sundhedsplejersker til under ingen omstændigheder at følge behandlingsvejledningen, siger kommunikationschef hos GSK Danmark, Henrik Kastoft, i en pressemeddelelse.

Forældre og sundhedspersoner opfordres til ikke at destruere håndbøgerne, men derimod aflevere samtlige eksemplarer af håndbogen til det lokale apotek, således at GSK kan indsamle og sikre sig, at der ikke findes flere håndbøger derude.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip