Advocaat smutter fra Sunderland efter redning

Dick Advocaat stopper som manager i Sunderland, selv om det i den forgangne sæson lykkedes at forhindre, at den engelske klub rykkede ud af Premier League.

Den 67-årige hollænder ønsker ikke at fortsætte som fodboldtræner lige nu, fortæller han onsdag aften. Nu vil trænerveteranen bruge mere tid sammen med familien.

- Sunderland har været et af højdepunkterne i min karriere.

- Nogle gange må du tage afgørende beslutninger i dit liv. Jeg nærmer mig 68 år. En række klubber har kontaktet mig, men i sidste ende stod det mellem Sunderland og ingenting, siger Advocaat.

Advocaat blev ansat i Sunderland i marts, da Gustavo Poyet fik sparket efter en række skuffende resultater.

- Selv om jeg er frygteligt skuffet, forstår og respekterer jeg hans beslutning. I løbet af den korte tid her, har han udgjort en forskel og løftet klubben med sin erfaring og entusiasme, siger Sunderland-ejer Ellis Short.

Sunderland spillede for en uge siden 0-0 mod Arsenal i den næstsidste spillerunde i Premier League, og det var nok til at undgå nedrykning.

Advocaat har tidligere i trænerkarrieren ført Glasgow Rangers til to skotske mesterskaber, PSV Eindhoven til et hollandsk mesterskab samt Zenit St Petersburg til et russisk mesterskab samt en Uefa Cup-titel i 2008.

Advocaat har også været landstræner for Rusland, Belgien og Sydkorea samt Holland over to omgange.

/ritzau/

 

Dagens Gossip