Advokat: Københavns Kommune er inhabil i rockersag

Skrevet af admin

25/10/2013

Mest læste i dag

Bandidos-rockerne, der har bosat sig i et villakvarter på Tudskærvej 30 i Vanløse, afviser at flytte.

Det oplyser advokat Michael Juul Eriksen, der i en partshøring til teknik- og miljøudvalget i Københavns Kommune kritiserer både kommunen og flere navngivne politikere for at være inhabile, og derfor kalder partshøringen ugyldig.

- De har taget stilling til sagen, før rockerne har haft lejlighed til at komme med deres bemærkninger i partshøringen. Der er således ikke en reel partshøring, skriver Michael Juul Eriksen i partshøringen.

Her refererer advokaten til en række artikler, hvor flere politikere giver klare udmeldinger om deres holdninger til rockerne.

Blandt dem er overborgmester Frank Jensen (S), kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V), teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF) og de to medlemmer af teknik- og miljøudvalget Jakob Hougaard (S) og Jakob Næsager (K)

Københavns Kommune sendte for 14 dage siden rockerne et påbud om at forlade ejendommen med henvisning til et såkaldt servitut på ejendommen fra 1918.

Men Michael Juul Eriksen sår tvivl om, hvorvidt kommunen mener, at husets indretning er problemet, eller om man ønsker at holde bestemte personer væk fra ejendommen.

Desuden mener han ikke, der er hjemmel til et påbud med servitutten i hånden, baseret på en generel holdning til enkelte personer.

De to medlemmer af kommunens teknik- og miljøudvalg Jakob Hougaard og Jakob Næsager skriver i en fælles pressemeddelelse, at rockerne ikke skal have lov til at trække sagen i langdrag.

Flere uafhængige advokater har rådgivet kommunen, og de siger alle samstemmende, at der er tilstrækkeligt grundlag til at få nedlagt og håndhævet forbud mod rockeraktiviteter i huset, skriver de.

De kræver, at teknik- og miljøborgmesteren følger sagen tæt og handler hurtigst muligt, så forbuddet kan håndhæves.

Teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF) har ingen kommentarer til høringssvaret fra rockernes advokat, oplyser pressechef Morten Rixen til Ritzau.

/ritzau/