Advokat og revisor anholdt i stor politiaktion

Politiets indbrudstaskforce har ved en aktion på Sjælland og Lolland-Falster onsdag anholdt cirka 60 personer. 10 mistænkes for menneskehandel. Blandt de anholdte er en advokat og en revisor.

De er begge danske, hvorimod hovedparten af de øvrige anholdte fortrinsvis kommer fra Rumænien, oplyser politiinspektør Karl Erik Agerbo i en pressemeddelelse.

Foreløbig har politiet ikke oplyst nærmere om, hvilke roller advokaten og revisoren har spillet i det kriminelle netværk, som man mener at have optrævlet.

Politiaktionen, som har fået kodenavnet Hvepsebo, er foregået i et samarbejde mellem politiets Task Force Indbrud, Bagmandspolitiet, Udlændingestyrelsen, Center Mod Menneskehandel, Skat og Rigspolitiet.

Politiet oplyser, at man i forbindelse med aktionen har foretaget ransagninger på 62 adresser.

De omkring 50 personer, som ikke er mistænkt for menneskehandel, er i første omgang mistænkt for bedrageri. Dog mener politiet, at disse personer er blevet udnyttet, og deres identitet er blevet misbrugt til kriminalitet.

Misbruget af de anholdtes identiteter er ifølge politiets sigtelse blevet brugt til at begå svindel i form af bedrageri. Ofrene har været Skat, banker og långivere samt almindelige handlende. Politiet oplyser, at der er svindlet for "betydelige beløb".

For en række af de anholdtes vedkommende er sagen så alvorlig, at anklagemyndigheden torsdag vil fremsætte krav om varetægtsfængsling. Det kommer til at foregå ved et grundlovsforhør ved Retten i Lyngby.

/ritzau/

 

Dagens Gossip