Advokatfirma har flere kasketter i sag om OW Bunker

Advokatfirmaet Plesner har påtaget sig flere roller i forhold til det konkursramte selskab OW Bunker. Firmaet afviser dog, at det er et problem, skriver Jyllands-Posten.

Senest er Plesner udpeget som kurator i konkursboet og kan derfor ende med at skulle forholde sig til, om der skal føres erstatningssager mod ledelsen, bestyrelsen, den sælgende kapitalfond, Altor, eller bankerne, der sendte OW Bunker på børsen.

- Vi har konkluderet, at vi ikke har problemer med habiliteten i forhold til at påtage os hvervet som kurator, siger partner Jørgen Permin fra Plesner ifølge Jyllands-Posten.

Ud over at hans kollega Pernille Bigaard som kurator skal rydde op efter konkursen, var Plesner rådgiver for Altor, da kapitalfonden i 2007 købte OW Bunker.

Desuden rådgav Plesner de banker, som tidligere i år var med til at sende OW Bunker på børsen.

Endelig er selskabet DSV en af Plesners klienter. Her er Kurt Larsen formand og tidligere direktør. Han er også med i bestyrelsen i OW Bunker.

Selv om advokatfirmaet Plesner ikke mener at have problemer med habiliteten i forhold til at påtage sig jobbet som kurator, så vil firmaet ikke svare på, om det så som kurator er habilt i forhold til at afgøre, om der skal rejses erstatningssager mod ledelsen, bestyrelsen eller Altor.

Den anden kurator i konkurssagen er John Sommer Schmidt fra advokatfirmaet Gorrissen Federspiel. Hans kollega Jens V. Mathiasen er med i bestyrelsen hos OW Bunkers' konkurrent Monjasa.

- Det mener jeg ikke giver inhabilitet på nogen måde. Tværtimod vurderer vi, at Jens har en indsigt i branchen, som kan være nyttig, og han er koblet på det team, der bistår vores kurator, siger managing partner Peter Appel fra Gorrissen Federspiel.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip