Ægtepar dømmes for at gemme amfetamin i fryser

Det skal koste et ægtepar fra Sæsing i Hjørring hver 11 års fængsel at være i besiddelse af 26,7 kilo amfetamin med det formål at sælge det videre.

Det har Retten i Hjørring afgjort fredag eftermiddag.

En 55-årig søster til kvinden er også dømt i sagen. Dog er hun sluppet billigt i forhold til de to andre. Hun får tre års fængsel, hvoraf to år og seks måneder er gjort betinget.

Ifølge anklagen fandt politiet sidste år de store mængder narkotika i den 55-årige kvindes fryser i Vrå i Nordjylland. Fundet skete, da politiet ransagede hendes hjem, idet hun var mistænkt for at stjæle toiletpapir og kaffe fra sin arbejdsplads.

Kvinden blev anholdt, og politiet erstattede amfetaminen i fryseren med noget andet pulver, nemlig kosttilskuddet kreatin, og ventede på, at nogen kom for at hente stofferne.

1. oktober 2014 dukkede den 55-åriges søster, Marianne Bech-Risager, 47, op på adressen, hvorefter hun og hendes mand, 54-årige Jørgen Bech-Risager, blev anholdt.

Lige siden har alle tre været varetægtsfængslet.

Den 55-årige kvinde har ifølge Nordjyske.dk under hele sagen nægtet sig skyldig og sagt, at hun bare havde udlånt fryseren til sin søster og svoger, som dog også har nægtet sig skyldige.

Anklageren krævede mellem 10 og 12 års fængsel til parret, som han ifølge Nordjyske.dk mente var hovedmænd i sagen.

Derudover krævede anklageren mellem fire og fem års fængsel til den 55-årige kvinde, som han mente burde have vidst, at det var narkotika, der lå i hendes fryser.

Derimod krævede forsvareren frifindelse for alle tre.

Netavisen har tidligere skrevet, at amfetaminen kunne have indbragt mellem 15,4 og 38,5 millioner kroner ved videresalg. Nu er narkotikaen i stedet beslaglagt.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip