Ældresagen: Statens ældrefyringer undergraver reformer

admin

|

27/06/2014

Dagens topnyheder

Ældresagen skyder nu med skarpt mod finansminister Bjarne Corydon (S). Det sker i kølvandet på, at en opgørelse fra Moderniseringsstyrelsen viser, at hver anden afskedigelse i staten er af personer over 50 år.

Og det på trods af, at gruppen af ældre over 50 år blot udgør i overkanten af en tredjedel af statens arbejdsstyrke.

- Finansministeren har været med til at forhøje tilbagetrækningsalderen. Han har nu en særlig forpligtelse i at sikre, at ældre ikke bliver frasorteret til samtaler eller fyret på grund af alderen, siger direktør i Ældresagens Bjarne Hastrup.

- Jeg synes, det er uhørt og direkte undergravende for tilbagetrækningspolitikken, at man fyrer ansatte på grund af alderen. Ældre ansatte har nogle specifikke kvaliteter, som er en betydelig styrke på det danske arbejdsmarked, lyder det fra Bjarne Hastrup.

Han hæfter sig også ved, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i sin nytårstale i år netop slog et slag for, at arbejdsgiverne skulle beholde de ældre længere på arbejdsmarkedet.

"Det er ikke rimeligt, at man skal frygte for sit job, bare fordi man er over 50", sagde statsministeren og tilføjede:

"Gennem mange år har vi talt om, hvor vigtigt det er, at alle bliver længere på arbejdsmarkedet. Det skal vi naturligvis tage alvorligt", sagde hun.

Og de pæne ord bliver undermineret af de faktiske forhold i staten, mener Ældresagen:

- Det undergraver også statsministerens holdning, at seniorer bliver fyret. Hun sagde i sin nytårstale, at det er uklogt at skille sig af med de erfarne. Det har hun jo helt ret i, men hvorfor bliver der ikke lyttet, påpeger Bjarne Hastrup.

/ritzau/