Afbrændingsforbud fordufter med regnen

Sol Stoffregen

|

12/08/2013

Dagens topnyheder

I takt med sommeren viser sig fra sin våde side, bliver det ene afbrændingsforbud efter det andet ophævet. Dags dato har både Aabenraa Kommune og Vesthimmerlands Kommune givet grønt lys til afbrænding og brug af åben ild med øjeblikkelig virkning.      

- Den regn, der er kommet, har nedbragt faren for brand for eksempel på græsplæner, i skoven og ved stranden betragteligt. Og da der er mere regn på vej, er der ikke længere grund til at opretholde forbuddet, forklarer indsatsleder ved Aabenraa Brand & Redning Helene Roest. 

Det var kombinationen af tørke og varme, der den 24. juli fik Aabenraa Kommune til at indføre forbuddet.

Spreder sig som en brand
Fra nord til syd er de danske kommuner i rask tempo gået fri af afbrændingsforbuddene. I løbet af den sidste uge har blandt andet disse kommuner ophævet forbuddet: Mariagerfjord, Rebild, Læsø, Djursland, Billund, Vejle, Kolding, Fredericia, Middelfart, Nordfyn, Faaborg-Midtfyn, Hillerød, Furesø og Brøndby.

På nuværende tidspunkt overvejer enkelte kommuner stadig, hvorvidt de skal fjerne forbuddet. Den kommende mængde regn afgør udfaldet.   

Det anbefales stadig at passe på med bål i naturen, grill, cigaretter og andet antændeligt, som kan føre til brande. Ligeledes skal ejere af ukrudtsbrændere følge et par gode råd:

1. Ukrudtet skal svitses, ikke brændes.
2. Hold brænderen væk fra tør jord og tør bevoksning.
3. Husk god afstand til bygninger, biler og plankeværk.
4. Hold øje med glemte gløder.
5. Forlad aldrig en tændt eller varm brænder.
6. Afmontér gasflaske eller -dåse efter brug.
7. Tjek, at ukrudtsbrænderen har DG-mærke.
Kilde: Middelfart Kommune.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder