Afghansk regering: Mansour er formentlig blevet dræbt

admin

426 uger siden

|

22/05/2016

Dagens topnyheder

Talibans leder, Mullah Mohammed Mansour Akhtar, er blevet dræbt i et amerikansk luftangreb.

Det siger Afghanistans efterretningstjeneste ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Mansour var i en periode under tæt overvågning, indtil han blev angrebet sammen med andre militante i et køretøj i Balochistan, siger Det Nationale Sikkerhedsdirektorat i en erklæring.

En topembedsmand i den afghanske regering sagde inden erklæringen fra efterretningstjenesten, at det er "meget sandsynligt", at talibanlederen er død.

- I nat fik den afghanske regering oplysningen fra amerikanske embedsmænd, og det er meget sandsynligt, at han er blevet dræbt. Så snart vi får mere information, vil vi informere vores folk, siger embedsmand Abdullah Abdullah ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Tidligere søndag bekræftede en højtstående leder fra Taliban, at deres leder, Mullah Mansour, er blevet dræbt.

Det skriver flere udenlandske medier på baggrund af et interview med nyhedsbureauet AP.

Lederen Mullah Abdul Rauf siger ifølge AP, at Mansour døde ved et angreb fredag aften. Rauf siger, at angrebet skete på grænsen mellem Afghanistan og Pakistan.

Tidligere har det ellers lydt fra Taliban, at Mansour ikke var blevet dræbt. Over for Reuters benægtede en Taliban-kommandør tæt på Mansour tidligere, at lederen skulle være død.

- Vi hørte om de her grundløse meldinger, men det er ikke første gang. Ønsker bare at dele min egen information med jer, om at Mullah Mansour ikke er blevet dræbt, har den anonyme kommandør tidligere sagt.

Lørdag sagde amerikanske embedsmænd i Washington, at amerikanske droner havde angrebet Mansour og sandsynligvis dræbt ham i det sydvestlige Pakistan - nær den afghanske grænse.

Ifølge en amerikansk embedsmand var lørdagens angreb på forhånd blevet godkendt af præsident Barack Obama.

- Mansour var målet, og han blev sandsynligvis dræbt, sagde embedsmanden, der ønskede at være anonym.

Lørdag skulle både Pakistan og Afghanistan være blevet informeret af USA om droneangrebet.

/ritzau/Reuters