Afgørelse: Billigere at svinge dankortet på nettet

Så er der godt nyt til dem, der flittigt bruger dankortet i netbutikker.

Gebyret for at bruge dankort, når man handler varer på nettet, skal nemlig sættes ned.

Konkurrenceankenævnet har netop afgjort, at den nordiske udbyder af kortsystemer, Nets, har krævet urimeligt høje gebyrer fra kunder, der handler varer på nettet.

- Det gavner både Nets' kunder, som har betalt overpriser, og de forbrugere, som har handlet i de netbutikker, der har videresendt udgiften til deres kunder, siger direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Agnete Gersing, i en pressemeddelelse.

I november sidste år afgjorde Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, at Nets tog for høje gebyrer fra netbutikkerne.

Nets ankede afgørelsen, men ankenævnet mente, at gebyrerne skulle sættes væsentligt ned.

Allerede efter første afgørelse krævede Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, at Nets skulle sætte gebyrerne ned med en tredjedel, så de maksimalt må kræve 1,20 kroner i gennemsnit.

Tidligere skulle man betale 1,90 kroner i gebyrer hver gang, man betalte med dankort.

Selvom tallene ikke lyder af meget, løber dankortgebyrerne op på store millionbeløb årligt.

I 2012 blev der foretaget omkring 60 millioner dankorttransaktioner på internettet. Afgørelsen betyder, at danske forbrugere og internetbutikker kan spare en udgift mellem 30-50 millioner kroner om året.

Faldet i gebyrerne vækker glæde hos Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH), der har som mærkesag at reducere gebyrerne hos netkunderne.

- Vi mener, at der absolut er plads til yderligere reduktioner, så vi arbejder fortsat for, at gebyrerne kommer endnu længere ned, siger administrerende direktør hos FDIH, Annette Falberg, i en pressemeddelelse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip