Afhoppere: Sony-angreb er blot øvelse på større angreb

Filmen "The Interview", der handler om et attentat på den nordkoreanske leder, har påkaldt sig vrede fra en gruppe hackere, som de amerikanske myndigheder mistænker for at være nordkoreanske.

Hackergruppen er gået til angreb på firmaet bag filmen, Sony Pictures, ved at lække film og manuskripter, der endnu ikke er offentliggjort.

Men ifølge to afhoppere fra Nordkorea, som nyhedsbureauet Reuters har talt med, er angrebet ikke en autonom gruppes værk, men en øvelse for den nordkoreanske afdeling for cyber-krigsførsel "Bureau 121".

- Nordkoreas ultimative mål med deres cyber-strategi er at kunne angribe national infrastruktur hos Sydkorea og USA, siger den ene afhopper, Kim Heung-kwang, til Reuters.

Sydkorea beskyldte i 2013 Nordkorea for et cyberangreb, der lagde de sydkoreanske banker ned.

Ifølge militæranalytiker, major Rune Hoffmann fra Center for Militære Studier ved Københavns Universitet er det ikke urealistisk, at Nordkorea har kapacitet til at angribe central infrastruktur i Vesten.

Et angreb i for eksempel Danmark ville være målrettet infrastruktur, der sikrer de mest basale forsyninger

- Der har været angreb i Australien, hvor det var noget af deres drikkevand, der blev ramt, siger han. Det kan også være elforsyningen, som kan være rimelig udsat. Man kan selv forestille sig i vintertiden, hvor træls det vil være, siger han.

- Hvis København er langt nede el-mæssigt i tre dage, så vil det nok også være kritisk.

Rune Hoffmann nævner også et angreb på pengeinstitutterne som eksempel, hvilket vil efterlade danskerne uden mulighed for at hæve penge i flere dage.

Det vil heller ikke være nyt, at stater angriber andre staters infrastruktur, mener Rune Hoffmann.

- Rusland har jo gjort det i Georgien. Man har også stærke formodninger om, at de har gjort det i Baltikum tilbage for en fem-seks år siden, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip