Afrika overvejer øgede restriktioner i kamp mod ebola

Den Afrikanske Union besluttede mandag på et hastemøde at fjerne de rejserestriktioner, der blev indført for at bekæmpe den livsfarlige ebola-virus, der spreder sig hastigt og foreløbigt har dræbt omkring 2000 mennesker i Vestafrika.

Det sker for at sikre sig, at rejserestriktionerne ikke får en indvirkning på landenes økonomi, lyder det.

- Det blev aftalt, at som afrikanske medlemslande skal vi opfordre alle medlemslande til at fjerne alle rejseforbud, så folk kan bevæge sig mellem landene, kan handle og for at åbne op for økonomiske aktiviteter, siger Nkosazana Dlamini-Zuma, der er leder for Den Afrikanske Union.

Hun lægger samtidig vægt på, at der skal indføres kontrolmekanismer af folk, der rejser mellem landene.

Dlamini-Zuma sagde i den etiopiske hovedstad Addis Abeba til unionen, der består af 54 medlemmer, at det haster med at udforme et "forenet, omfattende og kollektivt afrikansk svar".

Verdenssundhedsorganisationen har registreret knap 4000 mistænkte og bekræftede tilfælde af ebola i de hårdest ramte lande. Derudover er der talt 23 tilfælde i Nigeria og et i Senegal.

- Vi skal sikre os, at ebola ikke spreder sig til andre lande ved at implementere effektive procedurer for at undersøge, isolere og behandle dem, der er blevet inficeret og beskytte resten af befolkningen, siger Nkosazana Dlamini-Zuma

To nye lovende vacciner bliver i øjeblikket testet, oplyser vicegeneralsekretær i WHO Marie-Paule Kieny.

Hvis forsøgene viser sig at være en succes, kan læger og sygeplejersker i ebolaramte lande blive vaccineret.

Liberia, Sierra Leone og Guinea er blandt de lande, der er hårdest ramt af sygdommen.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip